Bedragarna nämner inte EstDomain i sitt utskick, men det är förmodligen ingen slump att bedrägeriförsöket sker just nu. Phishing-mailet ser ut att komma från Network ut att komma från Network Solutions, men som vår uppmärksamme läsare Björn Röhme påpekat röjer de sig på minst två sätt. Dels genom att namnet Network Solutions är felstavat, möjligen som ett sätt att lura spamfilter. Dels genom att länkarna i HTML som påstår sig gå till www.networksolutions.com visar sig gå till http://www.networksolutions.com.sys33.biz/ när mottagaren för markören över länken.
Phishing-mailet går ut på att lura mottagaren att lämna ifrån sig sina inloggningsuppgifter och lösenord på en falsk sajt.
Källa: Web Pro News:
Läs även:
Bugg hos Google öppnar för phishing
Fejkade YouTube-sidor leder till nätfiske
Bankkrisen utnyttjas av bedragare
phishing mailet - (Tokjohan) 2008-10-31 12:37
...ett till - (Tokjohan) 2008-10-31 12:39
Japp - (Daniel Wijk) 2008-10-31 13:13
Bedragare vill lura till sig domäner???????????? - (Holy crip, he's a Crapple! - Peter) 2008-10-31 16:46