Våra senaste
toppartiklar

Acast

Årets hetaste startup

Startuplistan 2014 På första plats i årets rankning av Sveriges hetaste startups ligger ett företag som hakar på trenden med podcasting.


Foto: Isokivi (CC) - Computer Sweden:

Bitcoin

Därför rasar
kunderna mot
bitcoinbolaget


- Computer Sweden:

Tele2

Brandsläckningskaos bakom nytt Tele2-haveri


Foto: Notwist (CC) - Computer Sweden:

Svartholm Warg

Svartholm Warg
fälld i Danmark


- Computer Sweden:

Kvinnorna som styr It-Sverige

Plats 1 till 20 hittar du i bildspelet ovan.

Har du synpunkter på listan eller mer information om personerna? Redigera själv i CS wiki.


21 (NY) Monique Wadsted

Advokat på advokatbyrån Maqs. Företräder Warner Bros, Metro-Goldwyn-Mayer och Twentieth Century Fox i Sverige. Det gör henne till en tung aktör i fildelningsdebatten.

22 (NY) Anne-Marie Eklund Löwinder
Kvalitets- och säkerhetschef på Stiftelsen för internetinfrastruktur. Ansvarar för att den svenska toppdomänen drivs på ett säkert och effektivt sätt. En av Sveriges mest inflytelserika personer inom it-säkerhet och internetinfrastruktur. Pådrivande för en övergång till dnssec och ipv6. Stort inflytande även internationellt. Satt med i den gamla It-kommissionen. Står bakom de grundläggande dokumenten om svensk it-säkerhet.

23 (9) Anne-Marie Fransson

Förbundsdirektör på IT & Telekomföretagen inom Almega. IT & Telekomföretagen är resultatet av fjolårets sammanslagning av branschorganisationen IT-Företagen och arbetsgivarorganisationen Almega IT. Organisationen har drygt 900 medlemsföretag med omkring 90 000 medarbetare. Anne-Marie Fransson har en bakgrund som it-konsult. Hon är också med i regeringens it-råd.

24 (NY) Victoria Strand
Vd på Ericsson Test Environments. Ansvarig för Ericssonkoncernens testutrustning där alla nya produkter och tjänster provas för att se att de fungerar och är kompatibla med varandra. Har verksamhet i cirka 60 länder. Chef över 950 personer.

25 (NY) Stina Honkamaa
Sverigechef på Google. Inte ett så stort företag i Sverige men hon representerar en världsdominant.

26 (NY) Susanne Holmström

Ansvarig för mobila tjänster på Tele2. Har gjort kometkarriär. Började på ett tvåårigt traineeprogram på Tele2, i dag marknadsansvarig för Sveriges viktigaste affärsområde. Återfinns ofta högt upp på topplistor över framtida kvinnliga ledare.

27 (27) Helena Nordman-Knutsson
Telekomanalytiker på Öhmans. En av de mest framträdande telekomanalytikerna i landet. Stenkoll på Ericsson och Nokia.

28 (11) Katarina Mellström

Vd på Fujitsu Services Sverige. Hon hade ett långt förflutet på flera olika chefsposter inom Ericsson innan hon kom till vd-posten på Mandator. När företaget köptes av Fujitsu Services för knappt ett år sedan fortsatte hon som vd för den nya organisationen. Hennes uppdrag är att göra företaget till det femte största it-företaget i Sverige.

29 (NY) Catarina Lindahl
Chef inom IBMs Business Partner Organisation i Nordeuropa sedan ett år. Det innebär att hon har utvecklings- och försäljningsansvar för IBMs medelstora och mindre kunder i Norden, Storbritannien, Irland och Tyskland. Med 19 år bakom sig på IBM har hon tyngden och erfarenheten som krävs.

30 (NY) Ylva Hambraeus Björling
Tillträdande vd på Apotekens Service. Hon får ansvar för det nya bolag som ska svara för att receptregistret, läkemedelsförteckningen och högkostnadsdatabasen blir tillgängliga för andra apoteksaktörer från och med den 1 juli nästa år. Tidigare var hon vd på branschorganisationen IT-Företagen.

31 (NY) Ingrid Nordmark
Utvecklingschef för Ericssons radionätverksprodukt lte. Hon ansvarar för cirka 650 ingenjörer i Sverige.

32 (32) Marie Ygge

Chef för storkundsförsäljningen på Microsoft. Sitter också med i den svenska ledningsgruppen. Har många års erfarenhet på företaget och har dessutom hunnit med höga chefsjobb på IBM.

33 (5) Cristina Stenbeck

Familjen Stenbecks företrädare i familjesfärens ägarbolag sedan faderns död 2002. Cristina Stenbeck har sista ordet i it-företag som Tele2, Millicom, Transcom och Datametrix.

34 (10) Annika Falkengren

Vd och koncernchef på SEB. Därmed bestämmer hon över SEBs it-kostnader, som uppgår till drygt fyra miljarder kronor årligen. SEB centraliserar successivt sina it-aktiviteter i en organisation som stöder samtliga affärsområden.

35 (17) Katja Ruud

Telekomanalytiker på Gartner. Skarp analytiker som var en tung röst under tiden då France Telecom la bud på Teliasonera.

36 (50) Kristina Höök
Professor i interaktionen mellan människa och maskin på Stockholms universitet. Medlem av regeringens it-råd.

37 (13) Indra Åsander
Chef för mobila innehållstjänster på Telia. En riktig veteran på Telia som nu har en nyckelposition när det inte längre är trafiken i sig utan tjänsterna som ska generera vinster.

38 (1) Lena Treschow Torell
Styrelseproffs. Förra årets etta avgick nyligen som vd på Ingenjörsvetenskapsakademien. Vid årsskiftet blir hon akademiens preses (ordförande). Hon sitter i bland annat Investors, SKFs, Saabs och Dagens Industris styrelser.

39 (23) Annica Bergman

Vd på Dataföreningen i Sverige. Dataföreningen med sina 27 000 medlemmar är en tung opinionsbildande kraft i It-Sverige. Den sysslar med opinionsbildning och kompetenshöjning, bland annat genom kurser, seminarier och metoder och verktyg inom informationssäkerhet.

40 (NY) Marie Reinius

Nytillträdd vd på Svenska Riskkapitalföreningen. Hon har tidigare varit konsult och anställd vid Stokab, Posten och Electrolux. Svenska Riskkapitalföreningen arbetar opinionsbildande i frågor som rör riskkapital.

41 (NY) Maria Karlsson

Vd på Bet24. I oktober tog hon formellt över vd-jobbet. Sedan hon kom in som management trainee hos ägaren MTG 2004 har hon gjort kometkarriär. Senast som finanschef på Bet24. Förra året hade företaget en omsättning på knappt 400 miljoner och nu ska Maria Karlsson se till att den fortsätter växa.

42 (NY) Charlotta Falvin

Vd på Tat. Har sedan hon tillträdde plockat in över 100 utvecklare. När Google valde företagets gränssnitt till sin mobil fick Tat ytterligare skjuts och programmet finns snart i 200 miljoner mobiler.

43 (NY) Eva Nygren

Vd på Sweco Sverige. Chef över de 2 900 som arbetar i Sverigeverksamheten med allt ifrån byggprojekt till geografisk it.

44 (45) Malin Frenning

Vd på Teliasonera International Carrier. Har ansvar för ett omfattande globalt fibernät som Telia tidigt investerade i.

45 (34) Annika Waern

Speldrottningen på Sics, Swedish Institute of Computer Science. Har en central ställning i utvecklingen av framtidens spel och är spindeln i nätet i EUs stora forskningsprojekt om mobila spel. Datorspel är redan en jätteindustri och hon ska se till att Sverige behåller sitt försprång.

46 (NY) Cecilia Fahlberg

Förbundsordförande för fackförbundet Unionen. Med över 50 000 medlemmar inom it har hon en maktposition när det gäller jobben i It-Sverige. 47 (NY) Lena Hägglöf
Chef för enheten för it-politik på näringsdepartementet. En av de högsta tjänstemannapositionerna inom it-politiken.

47 (NY) Lena Hägglöf
Chef för enheten för it-politik på näringsdepartementet. En av de högsta tjänstemannapositionerna inom it-politiken.

48 (NY) Elisabet Stjernstoft

Cio på Citymail. Enligt en läsare: ”Hon har inte störst budget, men hon har en vass penna och är en fin förebild för många av oss i it-branschen.”

49 (NY) Mia Irborg

Vd på Office IT Partner. Bolaget har verksamhet på 23 orter och 350 konsulter.

50 (40) Kerstin Wiss Holmdahl
Jurist på Sveriges Kommuner och Landsting. Driver på för e-betalningar i kommuner och landsting och för en gemensam standard för e-faktura.

Fakta

På Computer Swedens lista finns kvinnor med makt i företag eller organisationer med verksamhet inom it i Sverige eller i svenskägda företag/organisationer utomlands.

Med makt avses
inflytande över och påverkan på affärer, teknisk utveckling, regleringar, politik och/eller opinion.

Juryn består av
representanter från Computer Swedens redaktion.


WhitepaperSlumpgen 3

PASSA PÅ!

Här är det viktigaste inom e-handel just nu


Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg.
Vi har nolltolerans mot inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande. Även poänglösa datorkrigsinlägg och inlägg som är off topic tas bort. Brott mot reglerna kan leda till permanent avstängning.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla idg.se@idg.se

Läs mer om vår policy i diskussionsforum


Rekryterar just nu

Utvalda whitepaper

Låt datorn ta skitgörat
Virtualisering-to-go
Flasha med närminnet

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt dagliga nyhetsbrev!

Morgonens viktigaste it-nyheter och Dagens Dilbert

Please don't insert text in the box below! Please don't insert text in the box below! Villkor

Nyheter

Gottfrid Svartholm Warg

Tre och ett halvt
års fängelse för
Svartholm Warg

JUST NU Gottfrid Svartholm Warg döms till tre år och sex månaders fängelse och utvisning.Acast

Årets hetaste startup

Startuplistan 2014 På första plats i årets rankning av Sveriges hetaste startups ligger ett företag som hakar på trenden med podcasting.


"Axelryckare: Ni fattar inte poängen med Tim Cooks avslöjande"

Anna Müller Ryck inte på axlarna åt Tim Cooks kliv ut ur garderoben.

- IT24:

Här är vinnarna i Göteborgs stora konsultupphandling


- Computer Sweden:

Android-gurun Andy Rubin lämnar Google


- CIO Sweden:

Google och Facebook snor mer tid från jobbet


- Computer Sweden:

Case: De mjölkar Qlikview på kunddata

Foto: Isokivi (CC) - Computer Sweden:

Bitcoin

Därför rasar
kunderna mot
bitcoinbolaget


- Internetworld:

Podcast

Podcast: Så stor del av Whatsapp-värdet är luft


- TechWorld:

Visual Studio

Visual Studio: Kom igång med gränssnitt med Xaml


- Computer Sweden:

Epidemic Sound

De surfar på den digitala musikvågen


- IDG.se:

Motorola Droid Turbo

Här är Motorolas nya turbolur med 48 timmars batteritid


- IDG.se:

It-veckan

Bråket mellan PTS och Bahnhof - "dumt att Sverige struntar i EU:s lagar”

Flic

Sveriges hetaste startups: plats 2

Startuplistan 2014 Här är företaget som ligger bakom en knapp med en uppsjö av möjligheter.


- Computer Sweden:

Tele2

Brandsläckningskaos bakom nytt Tele2-haveri


- MacWorld:

Tim Cook

Tim Cook kommer ut


Foto: Notwist (CC) - Computer Sweden:

Svartholm Warg

Svartholm Warg
fälld i Danmark


- M3:

Sony Xperia Z2

Så här står sig Sony Xperia Z2 mot Z3


- M3:

microsoft band

Här är Microsofts
smarta armband

Nyhetsbrev
Kontakta oss
Postadressen är:
IDG.se, Karlbergsvägen 77, 106 78 Stockholm

Telefon (växel): 08-453 60 00

Ansvarig utgivare: Carl GrapeOm IDG.se
Copyright © International Data Group