Våra senaste
toppartiklar

- CS Jobb:

Han är projektledare
för Star Wars


- Computer Sweden:

"Apple-rapport visar
pyspunka på plattor"- TechWorld:

Här är de bästa
tipsen för ett
säkrare Java

Motiverad eller hotiverad?

Hur håller du motivationen uppe bland IT-personalen? Vad går de igång på? Om du inte vet är det hög tid att fråga! Att tävla, tuta lur och applådera på säljarvis kanske inte triggar dina tekniker.

Hört på IT-avdelningen:

”Vi måste hålla deadline, annars havererar hela projektet!”

Eller:

”Okej, nu ser vi till att nå deadline och hålla budget – och sen firar vi!”

Om det första känns jobbigt bekant så är det ”hotivering” som gäller på din avdelning. Men visst vore det trevligare med nummer två?

Säljare är duktiga på att fira när de når sina mål, och de gör det flitigt och ofta. Men hur är det på IT-sidan? Hur håller du motivationen uppe bland IT-personalen? Vad går de igång på? Om du inte vet är det hög tid att fråga! Att tävla, tuta lur och applådera på säljarvis kanske inte triggar dina tekniker. Men jag är övertygad om att det finns mycket annat att göra.

En klassiker för IT-anställda är ”hör du inget så är det bra – men när det inte funkar får du veta att du lever”. Det sätter ökad press på dig som chef att hitta saker värda att fira – och att fira dem på rätt sätt.

Ta dig tid med dina medarbetare och fråga vilken form av firande eller belöning som skulle öka deras motivation. Då har du tagit det första och viktigaste steget – att ge feedback. För det som verkligen motiverar på jobbet handlar om ansvar och intressanta arbetsuppgifter, att känna att man presterar bra och får erkännande – som grupp och som individ. Och där är du som chef den som motiverar.

Eller hotiverar. Valet är ditt.


Eva Ekedahl
IDG Rekrytering
Nyhetsbrev
Kontakta oss
Postadressen är:
IDG.se, Karlbergsvägen 77, 106 78 Stockholm

Telefon (växel): 08-453 60 00

Ansvarig utgivare: Carl GrapeOm IDG.se
Copyright © International Data Group
Sök efter artiklar och produkter: