Våra senaste
toppartiklar

- IDG.se:

kretskort

Övervakning
till reapris


- Computer Sweden:

plånbok med id

Svenska id-handlingar
guldgruva för bedragare


- TechWorld:

Pia Gruvö

"Få känner till
vår verksamhet"


"Copyswede var
säkert jättebra
- på 1900-talet"

EU behöver modernisera reglerna för privatkopieringsavgifter. Det säger EU-parlamentarikern Cecilia Wikström.

I fokus just nu
DAB
Tor

Artikelkommentarer

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg.
Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Vi har nolltolerans mot inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande. Även poänglösa datorkrigsinlägg och inlägg som är off topic* tas bort. Brott mot reglerna kan leda till permanent avstängning.

*Inlägg som inte direkt avhandlar artikelns ämne

 

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg.
Vi har nolltolerans mot inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande. Även poänglösa datorkrigsinlägg och inlägg som är off topic tas bort. Brott mot reglerna kan leda till permanent avstängning.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla idg.se@idg.se

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Bekräftat: Microsoft lägger ner Messenger

Synd om M o P

2012-11-06 21:19

De ville ha Skype så att de kunde komunicera med sina vänner.

Vad hände efter installationen.

Microsoft såg till att ändra startsidan och sökmotorn till BING.

Fy, ett sånt beteende.

*???*??

Synd om M o P

2012-11-06 22:06

http://community.skype.com/t5/Windows/Skype-6-0-0-120-Home-page-and-search-engine-changed/td-p/1148546
"The homepage of your browser was changed due to a bug in the installation process. You can change your homepage in your browser settings. We apologize for the inconvenience."
Vissa får en förfrågan: http://i.imgur.com/jYegO.png
Själv fick jag inget ändrat.

Nordbrygga

Synd om M o P

2012-11-06 23:19

Fick inte heller någonting ändrat och tydligen ska det vara åtgärdat.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Synd om M o P

2012-11-07 08:20

Dom "råkade"

Man of fire

Messenger vad är det?

2012-11-06 23:30

...

Christian Nissen

Messenger vad är det?

2012-11-06 23:34

Det är ett chattprogram Microsoft har utvecklat, de introducerade det 1999, innan dess var ICQ väldigt stora, men tiden förändrades det och Microsoft tog över tronen. Från början kallades det MSN Messenger, men 2006 ändrades namnet till Windows Live Messenger...

erka99

Messenger vad är det?

2012-11-06 23:37

Tack för din energi erka, men mitt inlägg var ironiskt...

Christian Nissen

Messenger vad är det?

2012-11-06 23:44

Fattade det, men ville vara lite övertydlig :)

erka99

Messenger vad är det?

2012-11-07 13:37

Man får inte glömma Windows Messenger som lanserades tillsammans med windows XP!

thiborg

Messenger vad är det?

2012-11-07 20:13

MSN Messenger var, konstigt nog, inte speciellt stort i USA. Där AOL (AIM) och andra hade större marknadsandel.

Millim

Messenger vad är det?

2012-11-08 06:58

Du fick det att låta som att messanger konkurrerade ut ICQ.. Det som hände var att Microsoft tog över ICQ och förstörde det.. Det blev i stort sett bara en front end till Mirc (och mirc är ju i stort sett övergivet på grund av att man blir överfallen av bot:ar när man loggar sig på, och dessutom är det ingen gräns för hur stora fonter dessa bot:ar har lov att göra), själva programet för ICQ blev större och krävde mer resurser från datorn.. Vi migrerade inte till MSN.. Enda anledningen att MSN messenger blev stort är att det kom påtvingat med windows.. Som datatekniker har jag alltid hatat MSN messenger eftersom den har gigantiska säkerhetshål, men att avinstallera är inte lätt eftersom windows och microsoft update tydligen tycker den är systemkritisk, så den återinstalleras i bakgrunden om man inte kommit ihåg att täppa till alla sådana funktioner.

KingMidnight

Messenger vad är det?

2012-11-09 18:34

Är du verkligen datatekniker? I princip allt du skrev är felaktigt.

*Microsoft har aldrig tagit över ICQ. AOL köpte företaget och gjorde det kompatibelt med AIM. Men sålde det igen 2010.

*ICQ har inget att göra med IRC, men det finns gateways som t.ex. BitlBee.

*mIRC är endast en klient för IRC, som är långt ifrån övergivet.

*Ett rätt. Folk hade Windows och Hotmail och fick MSN som ett brev på posten, iaf i Sverige.

*Här blandar du ihop MSN med Messenger Service. MSN är lätt att avinstallera, men Messenger Service är en systemtjänst och var tidigare en stor källa till Spam.

erak

Messenger vad är det?

2012-11-09 19:34

Hej där.. "Allt jag skriver är felaktigt".. Jag är systemtekniker, vet du vad det är? Det har i alla fall inte med att jag ska veta vilket företag som gjort vad, och jag kan erkänna att den tid detta begav sig på var så länge sedan att jag kan ha blandat ihop ganska många fakta... Kan jag ha blandat ihop Microsoft med AOL.. jovisst. Böjer mig ödmjukt för någon med bättre minne än jag (det jag registrerade hårdast var den stora försämringen jag upplevde).. När jag pratar om den förändring som skedde, så var det inte själva IM kommunikationen, men metoden man använde för att finna någon att chatta med. På ICQ före övertagandet fanns rum där man kunde söka efter en partner i, och man fick förslag på individer man kunde chatta med), men det blev ersatt med ett fruktansvärt frustrerande chatrum (Om jag ville chatta med många, så var jag på theglobe.com.. ICQ använde jag mest om jag ville ha en mer avslappnad chat).. Den nya chatten- om jag minns rätt- var inte ens integrerad i programmet (i början.. hörde rykten att den senare blev det), utan den öppnade ett fönster i din webläsare på en webbaserad irc-klient (ja, jag har aldrig gillat IRC, så jag kan inte säga att jag tittat så noga på det, så om du insisterar så tror jag dig när du säger det var något annat skräp)..

Men nej. Jag blandar inte ihop MSN med messenger. MSN är lätt att avinstallera.. men med jämna mellanrum kommer den tillbaka.. (Lite som "bing" sökmotorn som tydligen är kritisk för funktionaliteten i bl.a. skype).. Och jo då, microsoft har redan från början kommit ut med "säkerhets uppdateringar" för att täppa till säkerhetshål så stora att man kan misstänka att de var lagd in för att Microsoft skulle kunna bryta sig in i alla windows-användares datorer.. min favorit var när microsoft gick ut och sa att man upptäckt en säkerhetsrisk som betydde att en oautentiserad användare kunde göra förändringar på datorn med administrator-rättigheter.. (alltså inte ens begränsat av nivån på användaren som programmet körde på)

Vad gäller om det heter "messenger" eller "messenger service".. hmmm.. Det är möjligt att den formellt heter messenger service, men jag har bara sett namnet messenger.. men den körs som en service.. om du tittar på services, så kommer du hitta en rad med namnet "messenger" (inget mer), och det är den jag pratar om.

KingMidnight

BFM

2012-11-06 23:40

Big Fucking Misstake

Om detta stämmer så är det ett stort jävla misstag. Visst MSN konkurerar med skype gällande voip men skype kommer inte i närheten av användarvänligheten som msn har kontra skype.

Sedan har både google och fjollboken säkert betalat många dollars för att tillåtas att intergreras. Att lägga ner tjänsten tror jag är ett stort jävla misstag.

Varför är kina så speciellt? varför får de behålla msn?

R_I_P

BFM

2012-11-06 23:47

Om du har missat det, så äger numera Microsoft Skype, så det är rätt naturligt att de integrerar tjänsterna, varför ska de utveckla två klienter?

Sen är den vanliga Sjype versionen inte laglig i Kina, utan de måste använda Skype TOM som myndigheterna kan övervaka.

erka99

BFM

2012-11-07 08:31

Vad är det för skillnad på Skype TOM och den vanliga Skype? Microsoft har patent på tekniken för att avlyssna Skype? MS ska väl använda avlyssningen för att visa riktad reklam, Kina för att hitta regimkritier i det egna landet och USA via Patriot Act för att hitta regimkritiker utomlands.

Larsa2

BFM

2012-11-07 11:15

Säger bara att äntligen slipper man skiten och alla kommer använda skype som jag föredrar. MSN funkar ju aldrig?

dragontrumpetare

Klient

2012-11-07 07:57

Jag tycker att Microsoft kan sätta sig och göra plugins till Miranda-IM och Pidgin för Skype och Lync. Är verkligen jätteirriterande att behöva ha igång mer än en klient för att hantera alla sina IM/Voip konton. Dessutom tycker jag inte om Skype och Lync klienternas användarinterface. Massa bilder, ikoner, tomrum, onödiga knappar, stora fonter, stora radavstånd, tjocka ramar och galet stora minimistorlekar på alla fönster.

Ztrobe

Klient

2012-11-07 08:29

+100

inside

Klient

2012-11-07 08:34

Funktionen i Skype är ok det lilla jag kört men UI:t måste vara gjort av en knarkare eller en blind eller någon som är både och :D

TMB

Klient

2012-11-08 01:12

Senaste stora UI uppdateringen tycker jag gjorde Skype mer svåranvänt. Jag hittar ex. inte längre hur man tömmer chatthistoriken. I den allra senaste uppdateringen, alltså den som gjorde det möjligt att logga in med MSN konto tycker jag även den var en liten försämring av UI:t. De behöver ta en titt på användarvänligheten. Det börjar nämligen röra sig mot sämre användarvänlighet.
Vid utvecklandet av hemsidor så kommer det bara bättre och bättre standarder på hur man ska tänka för att göra sidan så användarvänlig som möjligt, men Skype, där tänker de tvärt om istället. Ett exempel är att man inte får någon feedback när man håller muspekaren över en kontakt i kontaktlistan.

thewhiteelf

Klient

2012-11-07 09:46

Trillian på Windows använder Skypekit för att ta hand om Skype alldeles utmärkt. Jag ringer och chattar och sköter allt som vanligt. Om jag vill skicka fler filer åt gången till någon så zippas dom automatiskt och skickas som en enda fil.

PeeWeeSweden

Klient

2012-11-07 14:22

Skypekit är det ett sätt att styra Skype-klienten? Eller innehåller den en Skype-implementation? Antar att det tyvärr är det förstnämnda.

M M

Klient

2012-11-07 14:50

Nopp, skypekit behöver inte Skype-klienten. Sedan Trillian 5.1 behövs inte längre en installation av Skype. ^^

PeeWeeSweden

Klient

2012-11-07 11:33

Själv är jag ett stort fan av hur Office Communicator ser ut, förstår inte varför de vart tvunga att förstöra det med Lync.

Deepy

Messenger

2012-11-07 08:16

Kommer att sakna den appen... Har aldrig gillat skype uten föredragit messinger...
Ända gång skype är bättre är vid kontakt med kina.. vilket jag ofta är..

TaZZe2

Lugn

2012-11-07 08:37

Skulle bli mycket förvånad om dom inte kör en liten makeover på den nya klienten så jag råder alla hysteriska människor att lugna sig tills ni har sett resultatet.

Sebbe138

Lugn

2012-11-07 10:24

Mmmm.. och om inte om fanns så skulle kärringen skjuta katten med kvasten också.

grolim

Misär

2012-11-07 09:56

skype kan jag ju inte köra i pidgin och skypes egna klient är så djävla ful och jobbig...

Misär!

kanske skulle gå över till jabber iaf?

ANONYMOUS /B/TARD

Skype appen w8

2012-11-07 10:31

suger balle....
I skrivbords varianten till skype har jag alla fb kontakter mm. I w8 appen saknas dom och går inte att få med... hur fn tänkte man... Överlag så kans w8 appar på en skrivbords dator som ett skämt. Ett dåligt skämt. Jag menar jag har stor skärm för att få plats med mycket och appar...tja det blir bara stort inte mycket info.

TaZZe2

Skype appen w8

2012-11-07 16:14

Lugn, varför ska du ha ett sätt i varje app att lista kontakter?

När du vill hitta dina kontakter så kolla i stället i kontakt appen. Ta upp en kontakt och du startar vad du vill där ifrån, integrerar idag mot skype, fb, messenger, twitter, linked in, mm.

Då är det viktigare att meddelande appen får integration mot skype och att man får filöverföringen att snurra.

Faster horses!

Märkligt

2012-11-07 11:18

MSN används ju fortfarande av många även om man trappat ner på användandet sedan facebook kom.

Konstigt att Skype "konkurrerar" ut Microsoft egen produkt. Man kan ju göra samma saker i messenger som i skype nästan, även om skype är bättre på telefon och video samtal.

MSN är skönast att chatta med eller skicka filer. Skype har man för gruppsamtal när man spelar online oftast.

Flertalet av Messenger användarna har inte gått över till Skype än, men det kommer väl.

Verminator

Avlyssnar??

2012-11-07 11:32

Väntahärnu! Avlyssnar dom Skype?? Finns det i något användaravtal som jag missat(aldrig läst) Avlyssnar dom voice samtal och privata meddelanden? Far och flyg.. Går tillbaka till ICQ nu..

Fredrik Persson

Avlyssnar??

2012-11-07 11:58

ICQ är nog betydligt mer avlyssnad isåfall eftersom det är ett program från Israel?

incus

Bra alternativ förutom Skype/ICQ?

2012-11-07 12:33

Man vill ju såklart välja ett alternativ som många kommer att välja. Finns där några starka kandidater överhuvudtaget?

incus

Bra alternativ förutom Skype/ICQ?

2012-11-07 12:41

Google talk

Snakeyrose

Bra alternativ förutom Skype/ICQ?

2012-11-07 13:28

Det vi vill ha är ju starka PROTOKOLL. Inte starka produkter.

Med starka protokoll kan vi välja olika produkter, och de pratar ihop.

Detta är ju rätt självklart i de flesta sammanhang. Tex har det ju gått rätt länge att prata och SMSa mellan en lur tillverkad av Nokia och en tillverkad av Samsung.

Finns INGEN anledning varför vi skulle acceptera något annat när det gäller dator-chat och video-telefoni.

henriko

Bra alternativ förutom Skype/ICQ?

2012-11-07 14:31

Acceptera eller inte, men att sitta själv i en chat är tja inte vidare roligt. Utan man hamnar där resten av sin vänskapskrets befinner sig varav varför jag använder Miranda.

Problemet nu med skype är att tja det finns inga plugins till något utan krävs ytligare en produkt att köra.

D W

Bra alternativ förutom Skype/ICQ?

2012-11-07 14:37

VoIP med ZRTP och Jabber över SSL är rätt schysst säkerhetsmässigt. Båda AES-baserade protokoll.

RedPhone är en numera öppensåsad VoIP-app för Android som använder ZRTP.

Edit: Glömde nästan OTP över Jabber för att även hålla chatten hemlig även från servern.

Natanael L

Bra alternativ förutom Skype/ICQ?

2012-11-07 14:39

Håller med. I epostens barndom var det väl öar av sammanhängande nät man kunde skicka inom. Medan nu ser vi det som självklart att man ska kunna skicka epost till mottagare oberoende vilken eposttjänst de använder. Detsamma borde gälla direktmeddelande. Det finns två standarder för det xmpp (aka jabber) och sip (aka simple). Där xmpp nog är det starkare för meddelanden, och sip är starkare på voip.
Google talk är xmpp.

M M

Missvisande rubrik.

2012-11-08 07:06

Rubriken säger Messenger, och artikeln pratar om MSN messenger.. Messenger är ett pyttelitet program i windows som funnits sedan "3.11 for workgroups", där en administrator kan sända ett enkelt meddelande till en enskild användare, eller en grupp av användare, som dyker upp som en systeminformations ruta.. Microsoft har ganska dåligt genomtänkt namngivningsrutin när dom återanvänder namn för program som fortfarande finns.. Samma problem finns med Internet Explorer, som alla förkortar till explorer.. Explorer, som inte har något med internet att göra, är det program som visar skrivbordet och mappar.

KingMidnight

Missvisande rubrik.

2012-11-09 18:41

Och Messenger som du pratar om heter Messenger Service, vilket är nägot många inte känner till. Artikeln pratar om Windows Live Messenger, tidigare MSN Messenger, som förkortat mycket väl kan kallas Messenger.

Men jag håller med att MS är dåliga på namngivning.

erak

Comments powered by Disqus

Nyheter

- TechWorld:

Malware-varning

Framtidens malware
kan sänka samhället


- M3:

coola prylar

Vinnarna korade: Det här
är årets 10 coolaste prylar


- IDG.se:

"Sony borde fatta att mejl kan läcka"


- IDG.se:

kretskort

Övervakning
till reapris

- IDG.se:

smartphone med e-post

Snart blir det busenkelt att kryptera mejl


- Computer Sweden:

plånbok med id

Svenska id-handlingar
guldgruva för bedragare


- Computer Sweden:

Efter ödleattacken: "Telia gömde sig bakom tomma fraser"


- TechWorld:

Dont worry-skylt

5 saker du inte behöver oroa dig över 2015

- IDG.se:

Smiley

Så använder
världen emojis


- M3:

Android

"Android 5.1 släpps i februari"


- IDG.se:

Cryptophone

Så fungerar Cryptophone


- Internetworld:

Julia Skott

Om du twittrar i skogen och ingen hör


- TechWorld:

verktyg

Bing-baserat verktyg hjälper utvecklare


- TechWorld:

Pia Gruvö

"Få känner till
vår verksamhet"

- MacWorld:

iphone med eu-flagga

Apple inför nya momsregler på App store


- IDG.se:

Nasa vill till Venus – med luftskepp


- IDG.se:

14 bevis på att teknik inte alltid är så jäkla enkelt


- IDG.se:

Facebook: Dina bilder är helt enkelt usla


"Copyswede var
säkert jättebra
- på 1900-talet"

EU behöver modernisera reglerna för privatkopieringsavgifter. Det säger EU-parlamentarikern Cecilia Wikström.


- M3:

Sony-glasögon

Se upp Google - nu kommer Sonys smarta brillor

Nyhetsbrev
Kontakta oss
Postadressen är:
IDG.se, Karlbergsvägen 77, 106 78 Stockholm

Telefon (växel): 08-453 60 00

Ansvarig utgivare: Carl Grape


 

Om IDG.se
Copyright © International Data Group