Den snabba vändningen kommer efter att flera användare protesterat mot förändringen och hotat med att helt sluta använda sig av tjänsten.

”Vi presenterade en förändring i vår integritetspolicy som fick det att verka som att vi inte brydde oss om våra kunders integritet eller anteckningar. Det var inte vårt uppsåt och våra kunder har berättat för oss att vi klantat till det”, skriver Chris O’Neill, vd för Evernote, i ett blogginlägg.

Den ursprungliga tanken var att användarnas anteckningar skulle ligga till grund för företagets arbete med maskininlärning, och att systemets administratörer skulle kunna använda sig av dem för att förbättra algoritmen.

Läs också: Använder du Evernote? Nu får de anställda där läsa dina anteckningar

Den nya funktionen kommer dock fortfarande att implementeras, fast nu enbart om användarna godkänner det i sina personliga inställningar.

”Vi är glada över vad vi kan erbjuda användarna med hjälpa av maskininlärning, men vi måste be om lov, inte anta att vi får. Vi är ledsna för att vi gjort våra kunder besvikna och vi ser över hela vår integritetspolicy på grund av detta”, skriver Chris O’Neill.