SAP sänker tröskeln för Hana

SAP lanserar en ny tjänst som gör det enklare och snabbare för företag att komma igång med analyser av big data i minnesdatabasen Hana.

Analysen viktigare än datan.

Företag som inför beslutsstöd missar ofta självklara frågor som vilka avgörande data som behövs för att fatta affärsbeslut....läs mer »

Så svidar Filippa K om hela affärsstödet.

Klädeskedjan Filippa K skiftar från ett lapptäcke av fragmenterade system till en standardkollektion. "Vi har bytt ut allt",...läs mer »

Fem stekheta trender på big data-fronten.

Det handlar om agila data, sjöar och självbetjäning på big data-området framöver. John Schroeder, vd på Hadoopleverantören...läs mer »

"En miljardindustri kan skapas".

Svenska företag är dåliga på att förstå värdet i sina databaser. Det menar Mikael Hagström, Europachef på Sas Insitute....läs mer »

De sammanstrålar för bättre dataanalys.

Forskare runt om i Sverige sluter sig samman för att utveckla området data science. Henrik Boström som är professor på Stockholms...läs mer »


Molnhöjdare på IBM hoppar av

Toppcheferna för IBM:s molndivision Softlayer lämnar den blå jätten.

Istone startar idébyrå.

Konsultföretaget Istone testar nya grepp och drar igång en idébyrå....läs mer »

Evry förser Munters med IFS.

Konsultbolaget Evry levererar drift, support och förvaltning av affärssystemet IFS till tillverkningsjätten Munters, enligt...läs mer »

Ny försvarsaffär för IFS.

Affärssystemleverantören IFS har tecknat ett nytt avtal med norska försvaret....läs mer »

SAP prisar nordisk molnsuccé.

Norden går i bräschen för SAP:s starka tillväxt i molnet, och har nu även prisats för det. Det säger Europachefen Franck...läs mer »

Endeavor snurrar igång nytt nav.

Affärssystemkonsulten Endeavor, som drogs igång av folk från Infocube och Jeeves, startar nu ett nytt bolag inriktat mot...läs mer »


Danska DSB på banan med SAP-molnet - svensk CIO vid spakarna

När svenske Martin Börjesson började som CIO på DSB i Danmark var it-miljön i kraftigt behov av modernisering. Nu rullar tågbolaget in i molnet.

"Vad blir CIO:ns roll i Ben & Jerry-samhället?".

Fortsätta paketera om vaniljglass till interna användare - eller skjuta över beslutsansvaret inåt i organisationen? frågar...läs mer »

"Tillsammans kan vi skriva styrningshistoria".

Johan Magnusson på Handelshögskolan i Göteborg söker försökskaniner till en studie av Value Creation Model på it-avdelni...läs mer »

CIO på oljejätte i Gdansk.

Med 60 miljarder i omsättning och 5000 anställda är Grupa Lotos ett av Polens största företag. CIO Tadeusz Rogaczewski kan...läs mer »

Svenska och norska forskare lägger fram ny teori om tekniskt arv.

Forskare från Handelshögskolan i Göteborg och Oslo universitet formulerar en teori om it-funktionens teknikskuld - med fallstudie...läs mer »

CIO med dubbla uppdrag.

Långsiktig och snabb. Standardiserad och unik. Som CIO lever du i två världar med olika logik. Bankgirots Carina Olsson vet...läs mer »


Senaste nytt från IDG.se

Nyhetsbrev
Kontakta oss
Postadressen är:
IDG.se, Karlbergsvägen 77, 106 78 Stockholm

Telefon (växel): 08-453 60 00

Ansvarig utgivare: Carl Grape


 

Om IDG.se
Copyright © International Data Group