SAP gör molnköp för 60 miljarder

Affärssystemjätten SAP köper programföretaget Concur för 8,3 miljarder dollar, motsvarande nästan 60 miljarder kronor.

Mapr lyfter sql på Hadoop.

Sql är fortfarande det dominerande frågespråket för data och många har kunskap om det. Nu blir det enklare att använda sql...läs mer »

IBM anpassar Watson för affärsanvändare.

IBM går ett steg till i kommersialiseringen av superdatortekniken Watson. Företaget testar en ny tjänst som kan besvara frågor...läs mer »

Mobildata ovanliga i analyser.

Användningen av data från telekomoperatörer för prediktiv analys har ännu inte kommit i gång på allvar. Det visar en ny ...läs mer »

Affärssystem - när verksamheten får välja.

Det är stor skillnad på hur de svenska it-organisationerna och verksamheterna prioriterar när det gäller investeringar i...läs mer »

Extrema datamängder bakom svenska dundersuccén.

Ruzzle från Mag Interactive har lockat 60 miljoner ordspelare - och genererar hundratals miljoner rader data varje dygn....läs mer »


Idenet hjälper till ovan molnen

Molntjänsteföretaget Idenet, med vd Per Werngren, har tagit hem en affär med flygplanshandlaren Inflight Service.

Han ska leda Qmatic i Europa.

Svenska kundupplevelse-bolaget fortsätter rekrytera. Den senaste värvningen är Daniel Nergård, som anställts som ny försäljningschef...läs mer »

Agresso petar Aditro i Helsingborg.

Unit4 Agresso har tagit hem ytterligare en offentlig skalp. Den här gången har bolaget tecknat ett sexårigt avtal med Helsingborgs...läs mer »

Finsk kärnkraft nästa för IFS.

Det finska kärnkraftsbolaget Teollisuuden Voima ska implementera IFS Applications. Ordervärdet beräknas ligga på drygt en...läs mer »

SAP vill växla upp med fler specialister.

Små och mellanstora företag blir allt viktigare för SAP. Och ännu viktigare är att hitta rätt partneruppsättning för just...läs mer »

Branschveteraner köper upp Advania.

En grupp svenska investerare, med Thomas Ivarson i spetsen, blir via det nybildade bolaget Advinvest, ny ägare av systemintegratören...läs mer »


Dataintrånget blev ett bryskt uppvaknande

I september 2006 fick Socialdemokraterna ett tips om att utomstående hade tillgång till ett av partiets interna konton. För att undersöka saken närmare vände man sig till säkerhetsexperten Kalle Zetterlund.

Här är affärssystemen som är dyrast i drift.

Vill du ha ett kostnadseffektivt affärssystem ska du använda Jeeves, vill du ha ett som i längden är dyrt ska du leta hos...läs mer »

Fi:s it-strateg: "Vårt kansli finns på Facebook och Skype" .

Feministiskt Initiativ har gått starkt framåt under det senaste året. I maj valdes partiet in i EU-parlamentet och nu satsar...läs mer »

CIO:ernas planer inför hösten.

Efter en lång solig sommar är det dax att ta nya tag. CIO Sweden har frågat fyra CIO:er vad de har för planer inför höst...läs mer »

Johan Magnusson: Governance 3.0.

Linda Häggström, projektledare på SJ, talar på CIO Swedens konferens Governance 3.0....läs mer »

Big data öser ner.

På alla håll och kanter i näringslivet har företag börjat väga in väderdata i affärsstrategierna, i hopp om att kunna göra...läs mer »


Senaste nytt från IDG.se

Nyhetsbrev
Kontakta oss
Postadressen är:
IDG.se, Karlbergsvägen 77, 106 78 Stockholm

Telefon (växel): 08-453 60 00

Ansvarig utgivare: Carl GrapeOm IDG.se
Copyright © International Data Group