De sammanstrålar för bättre dataanalys

Forskare runt om i Sverige sluter sig samman för att utveckla området data science. Henrik Boström som är professor på Stockholms universitet var sammankallande för den första träffen nyligen.

Kör sql direkt på MongoDB.

Slamdata är ett verktyg som gör det möjligt att köra sql-satser direkt mot MongoDB-databaser. Det förenklar dataanalys och...läs mer »

Småföretag drabbas hårt av Fortnox uppgradering.

En uppgradering av Fortnox ekonomitjänst i molnet har drabbats av trubbel. En kund rapporterar om så allvarliga fel att en...läs mer »

Workday kartlägger anställda.

Workday utvecklar normalt program för personalvård men är nu på gång med ett system som noga kartlägger personal för att...läs mer »

Molndatalager kräver speciallösningar.

Datalager i molnet fungerar i princip som traditionella datalager, det gäller att skapa databasstrukturer som lämpar sig...läs mer »

IBM breddar utrullningen av Watsontjänster.

Efter ett provskott i september öppnar IBM nu möjligheten för alla att testa Watson Analytics. Det funkar utmärkt även för...läs mer »


Loomis vässar affärsprocesserna med IFS

IFS vinner en strategiskt viktig upphandling och ska ge Loomis ett branschspecifikt affärssystem som kan skala upp affärerna.

Istone lägger beslag på Saplication.

För att stärka positionen på programadministration och blir ännu starkare på SAP köper Istone nu Saplication....läs mer »

Qbranch tar hem rekordaffär.

Qbranch ska bli ny driftleverantör till Bits Data. Det treåriga avtalet beräknas vara värt drygt 80 miljoner kronor....läs mer »

130 nya postmiljoner till CGI.

CGI förlänger sitt löneavtal med Postnord med ytterligare fem plus två år. Det nya avtalet beräknas vara värt 130 miljoner...läs mer »

Microstrategy skär ner i Sverige.

Beslutsstödsleverantören Microstrategy drar ned i Sverige efter en tidigare kvartalsförlust....läs mer »

Mer molnstål för Tieto.

Tieto utökar ett outsourcingavtal med tillverkningsjätten Outokumpu kring drift av infrastruktur och servrar....läs mer »


Danska DSB på banan med SAP-molnet - svensk CIO vid spakarna

När svenske Martin Börjesson började som CIO på DSB i Danmark var it-miljön i kraftigt behov av modernisering. Nu rullar tågbolaget in i molnet.

"Vad blir CIO:ns roll i Ben & Jerry-samhället?".

Fortsätta paketera om vaniljglass till interna användare - eller skjuta över beslutsansvaret inåt i organisationen? frågar...läs mer »

"Tillsammans kan vi skriva styrningshistoria".

Johan Magnusson på Handelshögskolan i Göteborg söker försökskaniner till en studie av Value Creation Model på it-avdelni...läs mer »

CIO på oljejätte i Gdansk.

Med 60 miljarder i omsättning och 5000 anställda är Grupa Lotos ett av Polens största företag. CIO Tadeusz Rogaczewski kan...läs mer »

Svenska och norska forskare lägger fram ny teori om tekniskt arv.

Forskare från Handelshögskolan i Göteborg och Oslo universitet formulerar en teori om it-funktionens teknikskuld - med fallstudie...läs mer »

CIO med dubbla uppdrag.

Långsiktig och snabb. Standardiserad och unik. Som CIO lever du i två världar med olika logik. Bankgirots Carina Olsson vet...läs mer »


Senaste nytt från IDG.se

Nyhetsbrev
Kontakta oss
Postadressen är:
IDG.se, Karlbergsvägen 77, 106 78 Stockholm

Telefon (växel): 08-453 60 00

Ansvarig utgivare: Carl Grape


 

Om IDG.se
Copyright © International Data Group