– Främst för att det är roligt och håller hjärnan i form. Jag gör det egentligen mest för min egen skull. Ett tag försökte jag hålla mig till ordentliga versfötter för läsarnas skull, men det höll inte särskilt länge. Sedan är det kul att jag når ut till personer som vanligtvis inte orkar läsa nyheterna.

Vilka ligger bakom bloggen Rimnytt?
– Det hela startades av mig och en vän, som jag aldrig träffat, vid namn Alfred Eriksson. Vi står för 300 rim. Sedan har vi haft många gästrimmare, som bidragit med 50 rim tillsammans.

Hur kom ni på idén att börja rimblogga?
– Jag och Alfred brukade rimma allt vi kunde i IRC-kanalen som vi hängde i. Plötsligt en dag så kom jag på att vi borde göra något nyttigt av vår besatthet och så föddes Rimnytt. Vi diskuterade om det skulle vara Haikunytt, Allitterationsnytt eller Anagramnytt istället, men Rimnytt verkade mer vardagligt. Vi ville attrahera hela Sverige, inte bara svenskprofessorerna.

Vilka nyheter är svårast att rimma på?
– Klart svårast är det med världspolitik. Det är dels för att jag inte själv är särskilt insatt i de stora frågorna, men mest för att samma ord kommer gång på gång. Till slut tar det slut på rim på Bush och Irak.

Hur går det till när du rimmar på nyheter?
– Jag läser igenom de RSS-flöden med nyheter jag har, och hittar jag något intressant eller kommer på ett rim spontant så skriver jag ihop något om det. Jag brukar leta upp de längsta och mest ovanliga orden och försöker komma på relevanta rim till dem i första hand.
Dessvärre är världen inte särskilt intressant, så det slutar ofta med att jag sitter kvart i midnatt och rimmar desperat. Målet är att skriva minst ett rim varje dag, oavsett omständigheterna.

Vad har du fått för reaktioner på bloggen?
– Andra bloggar har skrivit om oss, och den allmänna åsikten verkar vara att det är en kul och originell idé, men ett fruktansvärt slöseri med tid på redaktionens sida. En månad efter starten blev vi utsedda till dagens mest meningslösa hemsida av NRJ.

Hur skulle ett rim på den här nyheten se ut?
– Något sånt här kanske:

IDG intervjuar Tim
Som bloggar nyhetsrim
Han försöker samhället stötta
Och nå ut till de nyhetströtta
Denna intervjurevision
Slutar med rimrekursion

Besök Rimnytt.se