Last Chaos öppnade för allmänheten i februari, och har sedan dess väckt ett stort intresse bland online-spelare. Bakom spelet ligger Aeria Games, som har valt en annan väg än exempelvis Blizzard för att tjäna pengar på sitt spel.

Istället för att låta spelarna betala en månadsavgift erbjuder spelet möjligheter att med riktiga pengar köpa sig vapen och färdigheter – något som redan idag sker i många andra spel, utan tillverkarnas godkännande. Det går förstås utmärkt att samla på sig dessa saker genom att spela, utan att behöva göra av med några pengar. Aeria Games har även sparat in på sin reklambudget, genom att aktivt uppmuntra spelarna till att sprida ordet om spelet.

När det kommer till själva spelsystemet liknar det i stor utsträckning World of Warcraft. Spelarna blir starkare och bättre genom att jaga djur och monster, och utföra olika uppdrag i spelet. Vana World of Warcraftspelare känner igen begrepp som ”levels” och ”experience points”.

Trots den annorlunda betalningsmodellen är Last Chaos förvånansvärt avancerat, med snygg grafik och en stor värld att utforska. Spelet är levande i allra högsta grad, och uppdateras löpande med nya funktioner.

För tillfället finns det tio servrar att välja mellan. Vissa av dessa tillåter inte strider mellan spelare, vilket innebär att nybörjare kan bygga ifred utan att behöva trakasseras av andra. När man känner sig redo att kämpa är det fritt fram att byta server, detta utan att behöva bygga en ny gubbe. Spelarna kan hoppa fram och tillbaks mellan servrarna efter behag.

Last Chaos USA – officiella sidan