Utan att ha verifierat att något av detta fungerar i praktiken har jag några förslag på hur du skulle kunna gå tillväga rent tekniskt:

För att konvertera ett ethernetnätverk från sladdburet till ett trådlöst dito behöver du en trådlös brygga. Om vi förutsätter att tv-sändningarna baseras på TCP/IP borde en trådlös brygga vara vad du söker. Jag vet dock inte vad bandbreddskravet på just din TVsändning är, och även om bryggan säger att det t.ex. är 108 Mbit/s så är det inte den hastigheten du får ut i praktiken (på grund av störningar, angränsande WLAN m.m.).

Ett annat sätt är att nyttja ditt befintliga nätverk i din bostad - växelströmsnätet. Om du skaffar dig en av dessa mojjänger kan du föra in ditt tv-nätverk/ethernet genom dina vanliga väggkontakter. Väldigt finurligt.

Jag ser på din mejladress att du troligen har tv från Telia, som på sin sajt skriver så här:

Kan jag köra trådlöst mellan modemet och tv:n?

Trådlös anslutning mellan modem och digitalbox är inte att rekommendera, eftersom den trådlösa signalen är mycket känslig för störningar. Telia ger ingen support på och rekommenderar inte trådlös anslutning mellan modem och digitalbox.

Om du använder dig av Bredbandsbolaget är svaret:

Fungerar Bredbandsbolagets digital-tv med det trådlösa modemet Xavi 5258?

Ja, men inte trådlöst. Du måste ha digitalboxen ansluten med en nätverkskabel till porten märkt 1X (den blåa) på modemet.