– Fantastiskt! Det har varit en lång tid av förhandlingar och nu kan vi börja med den roliga delen som är att förverkliga våra gemensamma planer.

Hur mycket betalt fick du?
– Jag fick en bra ersättning för 51 procent av aktierna den saken är klar. Men att tillsammans Schibsted få utveckla tv.nu är det som lockar mest. Jag har lyckats förhandla så jag får behålla 47 procent av aktierna under en period. Gör vi ett bra jobb och lyckas möta besökarens önskemål genom att dra nytta av övriga koncerners resurser, då har jag ett väldigt lojalt avtal med Schibsted när optionerna skall lösas.

Fanns det fler intresserade köpare?
– Det senaste året har jag blivit kontaktad av nästan samtliga företag och koncerner som skulle kunna tänkas ha ett intresse av tv.nu. Ett krav från min sida har varit att tv.nu skall forsätta vara en oberoende tv-guide, och det är en uppfattning jag och Schibsted delar.

Varför tror du att tv.nu har blivit en sån succe?
Enkelheten kombinerat med att jag började tidigt. Att domännamnet är lätt att minnas har förmodligen hjälp ganska mycket.

Hur började det hela?
– Jag jobbade i byggnadsbranschen, ett jobb med mycket resor. Det var mycket tid att fördriva på hotellet på kvällarna så tv.nu programmerade jag för eget behov. Jag tröttnade på att surfa runt på tio olika sajter för att få en överblick av tv-kvällen.
Av en slump indexerade den då dominerande sökmotorn Altavista min hemsida och jag började få e-post från besökare. I slutet av 1999 sparade ihop och köpte domännamnet tv.nu. Jag hyrde in mej på ett riktigt webbhotell och på den vägen är det.

Kunde du ana att du skulle kunna sälja sajten dyrt när du började?
– Jag anade det ganska tidigt och har avböjt många erbjudande genom åren. Vi har hållt nere kostnaderna och väntat på att rätt läge skall infinna sig. Nu har vi en veckoräckvidd som motsvarar invånarantalet för hela Göteborgs stad.

Har du fler liknande projekt på gång?
– Jag är delägare i företaget Quality Unlimited AB där gänget just nu jobbar med en väldigt intressant satsning. Planen är bygga en informationsportal på domänen maklare.se samt bygga ett community för villa-ägare på domänen hus.se. Även om jag inte aktivt kommer jobba med detta projekt inom det närmaste så kan man väl spontant säga att den satsningen får lite mer trygghet finansiellt. Mitt fokus kommer dock som alltid att ligga på tv.nu.