På fredagskvällen attackerades den svenska filmtjänsten Voddler av hackare. Företagets åtgärd blev att helt stänga ner den nuvarande betaklienten.

Det innebär att betatestare inte längre kan använda tjänsten, och inte kommer kunna göra det igen förrän någon gång mellan den 5 och 11 oktober, då användarna istället får ladda ner den nya klienten som var tänkt att släppas i samband med Voddlers officiella lansering.

Angreppet är det senaste i en rad missöden som har drabbat Voddler, som snabbt började kallas för "filmvärldens Spotify".

Det började bara några timmar efter lansering då Voddler råkade ut för sitt första angrepp från hackare - varpå användaruppgifter befarades ha hamnat i fel händer.

Kort därefter var det dags igen när Voddler tvingades stänga av majoriteten av sina användare efter att belastningsproblem gjorde tjänsten i princip obrukbar.

I slutet av september valde Voddlerchefen Mattias Hjelmstedt, som tidigare titulerats medgrundare, plötsligt att hoppa av företaget efter att it24 bett honom kommentera den skuldhärva som uppdagats kring hans förra bolag Hemmabiocenter.

Och tidigare i veckan avslöjades det att Voddler helt saknar avtal med de stora filmdistributörerna, trots att en lansering är planerad redan till hösten.

På Voddlers egen blogg ber företaget om ursäkt för besväret, men utlovar bättre funktionalitet och utbud i den kommande klienten.