Wikipedia är bland det mest imponerande som någonsin skapats på internet. Ett gigantiskt uppslagsverk som varje månad förser 400 miljoner besökare med nyttig kunskap och information, helt utan kostnad.

Grundtanken, att användarna själva är med och bidrar med innehållet, gör att Wikipedia kan täcka områden i en omfattning och på ett sätt som inget annat uppslagsverk gör. Och samtidigt är kvaliteten förvånansvärt hög.

Att driva den femte mest besökta webbplatsen i världen kostar. Eftersom Wikimedia Foundation är en ideell stiftelse är sajten helt beroende av donationer för att gå runt.

Vi startar den här insamlingen för att vi vill att innehållet ska fortsätta vara gratis och öppet för alla. Därför hoppas vi att alla IDG.se-läsare som värdesätter Wikipedia som källa till information vill visa sin uppskattning genom att skänka en slant.

Ditt bidrag
När du skänker pengar till Wikipedia är du med och ser till att tjänsten hålls avgiftsfri och fri från reklam. Ditt bidrag behövs för att Wikipedia ska fortsätta kunna erbjuda opartisk information som når ut till alla människor i alla delar av världen.

Här läser du mer om hur du gör för att donera och gå med i kampanjen.

Här kan du läsa mer
om hur donationerna används.

Hälsningar,

Robert Brännström, chefredaktör