Grooveshark

Grooveshark
Amerikansk musiktjänst som har en freemium-modell som finansieras av banner-reklam. Musiken strömmas live på Groovesharks hemsida, men finns även i appar till bland annat Android. Grooveshark har flera gånger hamnat i bråk med skivbolag kring upphovsrätt, och deras Androidapp har tidigare tagits bort från Android Market av Google. Nu är appen tillbaka, men än finns ingen till Iphone.
www.grooveshark.com


Wimp

Wimp
Norsk musiktjänst som profilerar sig med ett stort utbud av nordiska artister. Tjänsten erbjuder dock ingen gratismodell alls. De första 30 dagarna är tjänsten gratis, sedan kostar en prenumeration 99 kronor i månaden.
www.wimpmusic.se


Last.fm

Last.fm
Förutom att du kan ta fram statistik och listor på vilka artister du lyssnar mest på, så erbjuder Lastfm även en webbradio. Baserat på vilken musik du lyssnar mest på skapar webbradion ett utbud med liknande musik. Möjligheterna till att skapa personliga spellistor är däremot begränsade. Webbradion är gratis i femtio låtar, sedan kostar en prenumeration 3 dollar i månaden.
www.lastfm.se


Deezer

Deezer
Fransk spelare, som likt Grooveshark inte kräver någon inloggning. Du väljer låtar direkt på Deezer.com, och trycker sedan direkt på play. Enligt Deezer har tjänsten 4 miljoner användare och 7 miljoner låtar i sitt bibliotek.
www.deezer.com


We7

We7
Brittisk tjänst som kräver inloggning för full tillgång, men We7 är å andra sidan helt gratis. Tjänsten finansierat, likt Spotifys gratismodell, med radioreklam. För de som väljer premiummodellen så går det att använda We7s Iphone- och Android-appar för att lyssna på musik. Enligt We7 har tjänsten 6,8 miljoner låtar och 3 miljoner användare.
www.we7.com