Efter att det blivit klart att Radiotjänsts avgift kommer omfatta även surfplattor och datorer har reaktionerna varit många och starka. I vår omröstning, som startade klockan 11 igår, har närmare 3 000 läsare sagt sitt om saken. Hela 79 procent är emot en avgift av detta slag.

Kommentarsfältet på originalartikeln är fullt med reaktioner och diskussioner kring vad den nya avgiften kan innebära:

"Varför kan de inte bara lägga avgiften på skatten en gång för alla, om ändå alla ska betala så är det väl lättare att lägga skiten på skatten direkt så behöver de inte ha folk som jagar icke-betalare." skriver signaturen Majkie_

"Bara för att man köper en surfplatta betyder det väl inte automatiskt att man kommer att kolla på SVTPlay?! Hur svåååårt kan det vara, låt helt enkelt alla som betalar tv-licens få ett login/lösen till SVTPlay så är det klart och låt oss andra slippa vansinnet..." menar db.

"Här har jag gjort allt i min makt för att slippa denna avgift eftersom jag varken är intresserad av SVT eller någon annan kanal på traditionell TV. Allt jag kollar på är via datorn. Nu ska man alltså bli påtvingad en extra utgift om över 2000kr per år för skit man inte vill ha? Skandal!" tycker Bejje.

Men det finns också de som inte ser något större problem med den nya tv-avgiften.

"Spelar ingen större roll eftersom TV-licensen betalas per hushåll, inte per apparat." skriver S K Itsnack.

"Listan kan göras väldigt lång om vi skall lista allt man betalar för men aldrig utnyttjar. Välkomna till vuxenvärlden", hälsar Breeder.