Surfplattan heter Epad Femme och säljs idag i Saudiarabien och Förenade Arabemiraten.

Det som gör plattan unik är den rosa skrivbordsbakgrunden, samt ett antal förinstallerade appar som enligt Eurostar ska underlätta kvinnans vardag. Bland dessa hittar vi appar för yoga, matlagning, hälsa, träning och graviditet.

– Det är en perfekt pryl för kvinnor som har svårigheter att ladda ned appar, säger företagets talesperson Mani Nair till Jerusalem Post.

Surfplattan har stött på hård kritik. Den feministiska bloggaren Eman Al Nafjan säger att kvinnor i Saudiarabien och Förenade Arabemiraten är mycket välbildade och "extremt tekniskt kunniga", och att de inte behöver appar som någon annan installerat åt dem.

Mani Nair på Eurostar tycker dock inte att den är sexistisk utan understryker att företaget satsar stort på förinstallerade appar även i surfplattor som riktar sig till andra målgrupper.

Epad Femme kör Android 4.0 Ice Cream Sandwich och kommer med 16 GB internminne, wifi, och åttatumsskärm. Priset ligger på 163 dollar, cirka 1 100 svenska kronor. De tre senaste månaderna har mer än 7 000 enheter sålts.