Kraftbolag populärt mål för attacker
Amerikanska kraftbolag utsätts för cyberattacker varje dag. Det visar en ny undersökning genomförd av det demokratiska partiet i USA. Elavbrott och liknande störningar är mycket kostsamt för den amerikanska ekonomin, och ett enda avbrott kan kosta upp till tio miljarder dollar. Ett av kraftbolagen uppger att man i snitt utsätts för 10 000 attacker i månaden. Läs mer.

Cyberspionage avslöjat - sprids med mejl
En stor cyberspionagekampanj har upptäckts av säkerhetsföretaget Trend Micro. Kampanjen sprids med e-post i form av bilagor och de skadliga programmen installeras sedan i smyg. Målet är att stjäla information från myndigheter, företag och forskare. Över hundra länder kan ha drabbats. Läs mer.

Allvarlig bugg i Linuxservern
En bugg gör att vanliga användare får administrativa rättigheter på Linuxsystem. Det är ännu oklart hur många som blivit hackade med hjälp av buggen. Fixar finns ute nu. Läs mer.

Adobe är den hetaste måltavlan för attacker
Adobe var den hetaste måltavlan för attacker under det första kvartalet 2013, enligt en ny rapport. Dessutom ökar hoten mot mobila enheter. Länderna som drabbas mest av skadlig kod är USA, Ryssland och Nederländerna. Läs mer.

Yahoo utsatt för stor attack
Upp till 22 miljoner Yahoo-konton kan ha drabbats när webbplatsen i förra veckan utsattes för en stor hackarattack. Enligt Yahoo är det ingen risk för att lösenord kommer att läcka ut. Läs mer.