Tusen sidor på raken


När skrivaren efter ett par månader hade börjat känna sig hemmastadd var det dags för tuffa tag. Skulle den klara 1000 sidor på raken, dubbelsidigt, utan att någon gång knyckla papper, fläcka sidorna, göra streck i utskriften eller torka ihop?

500 ark, tusen utskrifter. Det gick utan problem, utan kvaddar och utan någon antydan till fula utskrifter, knäckta hörn eller färgkladd. Det kändes som om den utan vidare kunde ha skrivit 2-3000 sidor till.

Det blir inte världens snyggaste utmatade pappersbuntar, men det blir det inte med laserskrivare heller. Skrivaren fattar inte själv när utmatningsfacket är fullt, utan man får vara med och hjälpa till vid stora utskrifter. Utmatningsfacket är inte det stabilaste i denna värld. Det är en sorts hopfällbar plastgrej som tycks mycket lättbrytbar. Det blir den detalj som kommer att gå sönder fortast i klåfingrig kontorsmiljö.

Så här rapporterar hanteraren före och efter jätteutskriften på 1000 sidor. Det har gått åt mera färg än svart eftersom utskriften rörde en kokbok med många stora bilder på sidorna. Eftersom det är mat på bilderna förbrukas mycket rött, varför magentakassetten tömts mest. Skulle man bara döma av dessa uppgifter bör en XL-kassett utan vidare klara 3000 sidor, som utlovat.

Kopiatorfunktionen


Utskrifter direkt från scannern drar svagt åt blått vilket gör kopior av foton för kalla. Tyvärr har jag inte hittat någon metod att justera färgåtergivningen hos scannern. Den kan emellertid automatiskt scanna dubbelsidigt och därefter skriva ut detsamma dubbelsidigt.