Den är i storlek med en handgranat, givetvis färgad grbrgrn, men väger bara 140 gram så vad kan man förvänta sig av ljudkvalitet? Åjo. Vid en rundprovning bland kamrater blev konsensus ungefär: Oj! Att det kan komma så mycket ljud ur en så liten burk! Den är nästan löjligt liten. Men små högtalare är väldigt trendiga nu.

Det här måste vara den idealiska spelarprylen i hängmattan, på hotellet, på camping och på mindre fester. Måhända är frekvensomfånget inte riktigt av toppklass, men vem bryr sig om det när folk har roligt runt omkring. Jag hade tänkt säga ”på badstranden” också men i bruksanvisningen står klart och tydligt ”Använd inte apparaten i närheten av vatten”. Om du är villig att bryta mot garantivillkoren kan du utan vidare ha med den på stranden också. Undvik bara att få vatten i mikrofonen. Den är gummiklädd, tätad med en o-ring, kan tappas i golvet och torde vara svår att få blöt inuti.

Basåtergivningen är inte den bästa. 50 Hz hörs knappt, trots att membranbet rör sig. Verkningsgraden i basen kan inte bli fantastisk med en sluten låda på 63 kubikcentimeter. 15 kHz hörs desto mer! Kvaliteten bräcker utan vidare högtalaren i valfri smarttelefon eller padda, men en viss burkighet kan förnimmas, på grund av den lilla tryckkammaren. Man kunde tro att verkningsgraden skulle öka något i basen om man ställer högtalaren på ett bord, men det blir inte all världen...

Sida 1 / 4

Innehållsförteckning