Elop favorittippad som Microsoft-vd
Ska man tro spelbolaget Ladbrokes är striden om Microsofts nya vd avgjord. Efter att Microsofts Nokia-köp meddelas i går sjönk oddsen för Stephen Elop som en sten jämfört med konkurrenterna. Läs mer.


Miljardförlusterna bakom Nokia-affären
Microsofts köp av Nokias mobiltelefoner kommer efter ett par år av gigantiska förluster för den finländska mobiljätten. Mot bakgrund av detta var en försäljning väntad. Läs mer.


Blogg: "En obegriplig affär"
Ur Nokias perspektiv är affären lätt att förstå. Men varför väljer Steve Ballmer att lägga en förmögenhet på ett bolag vars relevans idag är mer eller mindra lika med noll? Det undrar M3s Daniel Goldberg.


Businessluren som blev Nokias succé
Målgruppen var i första hand yuppies men 6110:an slog igenom på bred front. Här blickar vi tillbaka till slutet av 90-talet då spel i mobilen var likställt med Snake. Läs mer.


"Trångt i Microsofts sortiment"
Köpet av Nokia öppnar för en skrotning av Microsofts Surface-linje, skriver Computer Swedens Lars Danielsson. Läs mer.


Svenska Nokia: ”Vi jobbar på som vanligt”
Sverigechefen Johan Eidhagen lämnade den finska telekomjätten i början av sommaren. I övrigt ska den svenska verksamheten fortsätta som förut. Det meddelar Nokia idag. Läs mer.Video: Ballmer om Nokia-köpet
Se Microsofts vd Steve Ballmer berätta om storaffären under presskonferensen på Nokias huvudkontor i Esbo, Finland. Se klippet här.


Bildspel: Här är Nokia-lurarna vi minns
Computer Sweden tar en titt på Nokias många mobiltelefoner genom åren. Läs mer.


Elop till Finland: "Vi stannar"
Finland kommer att fortsätta vara huvudsäte för Nokia. Nokia-vd:n riktade sig direkt till det finska folket under företagets presskonferens. Läs mer.


"Är köpet dödsstöten för Microsoft?
"Det här kan betyda att vi får se fler plattor med Windows RT, men frågan är vem som tycker det är en bra idé", skriver M3s André Stray. Läs mer.


Stephen Elop
Ballmer: "Elop en vd-kandidat"
Stephen Elops chanser att ta över efter Ballmer har skjutit i höjden efter att köpplanerna aviserades. Nu pekar Ballmer själv ut honom som kandidat. Läs mer.


Köpet: Det här vet vi hittills
I ett brev till Microsofts anställda går företagets vd, Steve Ballmer, igenom några av detaljerna kring köpet av Nokia. PC för Alla sammanfattar köpet. Läs mer


"Nokias aktieägare är vinnarna"
Den som äger aktier i Nokia har anledning att jubla i dag, menar analytikern Richard Windsor. Läs mer.


Nokia säljs till vrakpris
Microsofts förvärv av Nokias mobildivision är en jätteaffär, men prislappen var större när mjukvarujätten köpte Skype. Läs mer.


Ballmer: "Ett modigt steg"
Steve Ballmer kallar köpet ett ”modigt steg in i framtiden”. Han nämner Lumia 1020 som ett exempel på vad företagen kan åstadkomma tillsammans. Läs mer.Microsoft köper Nokia
Microsoft meddelade under tisdagsmorgonen att företaget köper Nokias problemtyngda mobildivision, i en affär värd totalt 7,2 miljarder dollar, cirka 47 miljarder kronor. "Nödvändigt", enligt analytiker. Läs mer.