Artikeln är uppdaterad.

Researchgruppen, som gjort sig känd för att med tveksamma metoder avslöja näthatare, säger nu att gruppen har tillgång till alla kontouppgifter på forumet Flashback. Informationen dök upp sent på onsdagseftermiddagen i en tweet till Andreas Ericson, vd på tidningen Neo.

På frågan om varför svarar personen bakom Researchgruppens konto helt enkelt “för att vi kan”. Ett uttalande som väckt stor bestörtning bland flera Twitteranvändare.

I en intervju som Nyheter24 gjort med Researchgruppens Martin Fredriksson heter det istället att databasen kommit i gruppens ägo “från olika håll via mejl”.

– Det är ett jävla liv på liberalhögern på Twitter nu, säger han till Nyheter24.

Enligt Martin Fredriksson vill gruppen samarbeta med en tidning för att med hjälp av uppgifterna hitta saker om makthavare och politiker.

På Twitter skriver gruppen emellertid att ”Folk som ägnar sig åt att kränka andra kan ha rimlig anledning att känna en viss oro, det medges.”

En administratör på Flashback har kommenterat uppgifterna på forumet:

Jag har personligen mycket svårt att tro att Researchgruppen har tillgång till någon databas. Men de kan ju alltid kontakta mig, så kan jag fråga om tio slumpvist utvalda användare på forumet, så får vi se om de har några epost-adresser.

Av det som framkommit än så länge, så finns det inget som tyder på att RG skulle ha Flashbacks databas. Ifall så var fallet, skulle vi givetvis berätta om det. Det är trots allt ganska enkelt att kontrollera, och skulle vi förneka det (och de har databasen) så kan RG enkelt motbesvisa detta.

Flashback är ett av Sveriges mest populära forum, där medlemmarna diskuterar allt ifrån knarkrecept och prostitution till bilmotorer. Framför allt är sajten känd för att vara en plats där användarna anonymt kan dela med sig av känslig information.

Följ bråket på Twitter: