Nyheterna i Nina Wormbs plan för digitaliseringen av radion är få. Vi har fått en ny nota för Sveriges Radios ökade distributionskostnader: 445-645 miljoner kronor. Vi har fått en påminnelse om varför reklamradioföretagen jublar: 128 miljoner kronor per år i avgifter för dagens sändningstillstånd försvinner.
Och vi får åter veta att internetdistribuerad radio inte kommer att räcka ens om åtta år. Källan på det är oklar, men den torde härröra från den konsultrapport som Teracom köpte härom året, en rapport som blandar äpplen och päron genom att utgå från enbart ip som distributionsform och inte den kombination av FM-radio och internet som bland andra PTS har lyft fram.
Det går nu inte att lasta Nina Wormbs för detta. Som direktivet till utredaren var skrivet fanns inget utrymme att förändra något av betydelse. Tidigare kulturministern Lena Adelsohn-Liljeroth, M, hade gått på branschens linje och beställde en utredning som helt och hållet syftar till att uppfylla radiobolagens och Teracoms önskemål.
Läs mer: DAB-nätet håller inte vad det lovar
Att vi pratar om en snart 20 år gammal teknik, att standarden DAB+ redan ses som överspelad, att utvecklingen av fiber- och mobilnät går framåt i rasande takt, det är sådant som fått stryka på foten. Det var dags att såga itu den gamla långbänken digitalradio.
Trots att planen nu tycks fastlagd finns det ändå öppningar att rikta blicken mot för den som tycker det är en mindre bra idé att tvinga på svenskarna ett kostsamt teknikskifte - 10 miljoner radioapparater kommer behöva skrotas i förtid - bara för att tillgodose branschintressen.
Dels vet vi egentligen ingenting om vad den rödgröna regeringen vill i frågan (om vi ens har en rödgrön regering efter budgetomröstningen senare i veckan). Senast S satt i regeringsställning var det dåvarande kulturminister Leif Pagrotsky som drog i nödbromsen för DAB-nätet. Och förutsättningarna är knappast bättre i dag.
Läs mer: Yrvaken prylbransch hoppas på DAB-fest
Dels kommer Riksrevisionen i mars presentera sin granskning av beredningen och underlagen som DAB-beslutet bygger på. Redan efter förstudien såg myndigheten tecken på att "olika alternativ inte är tillräckligt belysta och att konsekvenserna för samhället och medborgarna inte är klarlagda."
Det lär bli högintressant läsning för alla riksdagsledamöter.
Nina Wormbs skriver i sin utredning:
"Att lämna kvar radion analogt på FM-bandet kan innebära att vissa lyssnargrupper helt går över till att lyssna på radio via internet och strömmat i sina mobiler. På sikt skulle det kunna få konsekvenser för radions roll i informationssamhället."
Visst. Men alternativet är alltså att vi bygger ett DAB-nät för en herrans massa miljoner kronor och att folk ändå går över till att lyssna på radio via nätet och i sina mobiler.
Jag har svårt att se hur det skulle vara en bättre lösning.
Diskutera gärna regeringens DAB-planer på Twitter och Facebook under hashtaggen #dabaclet.