I vissa lägen framstår Twitter som en slasktratt för allsköns skitsnack och ryktesspridning. Företaget har fått kritik för att inte ha reagerat tillräckligt snabbt när användare anmält hot och trakasserier. Det har varit krångligt att rapportera missbruk.

Läs mer: “Brott på internet tas inte på allvar”

Men nu har Twitter meddelat att de gör det lättare att rapportera tweets som bryter mot reglerna. Hela processen ska förenklas och även användare som inte direkt berörs av missbruket ska också kunna rapportera dem.

Att blockera folk har tidigare bara betytt att de inte dyker upp i ditt flöde och inte kan kontakta dig. Men nu hindras de också att se din profil. På en samlingssida kan de se vilka du har blockerat och även redigera den listan.

Anledningen som Twitter att till sist reagera på kritiken, det är ju ingen nyhet att folk beter sig illa på nätet, ska enligt The Verge vara de trakasserier som riktats mot kändisar världen över. Till exempel Gamergate och inläggen som fick Robin Williams dotter Zelda att lämna Twitter. Bättre sent än aldrig.

Läs mer: Nu kan du försäkra dig mot näthat

Förändringarna började gälla 2 december och gradvis kommer verktygen göras tillgängliga för användarna. Fler förändringar är också att vänta. Nu återstår det bara att se hur anmälningarna hanteras, för det är väl den egentliga frågan.