Det är nu ett och ett halvt år sedan som Riksåklagaren överklagade hovrättens dom mot en man som fildelat filmer 51 gånger under 2010.

Och byråchef My Hedström hos Riksåklagaren låter inte direkt jublande över domen som kom i dag.

– Anledningen till att vi klagade var att vi ville veta om brottet var på fängelsenivå, för det i sin tur ger polis och åklagare lite vassare vapen att agera i de här fallen, säger hon.

HD kom fram till att just det här fallet hamnade på bötesnivå.

Läs mer: HD: Kraftiga böter för fildelning

– De hakar upp det på att den här personen fildelade för eget bruk, men vad det i förlängningen kan få för konsekvenser för polis och åklagares arbete i de här fallen är svårt att säga i dag, säger My Hedström.

Men hon tror att det blir svårare med husrannsakan i liknande fall.

– Det kan krävas lite mer systematiskt kommersiellt syfte. Så för de som fildelar för eget bruk kanske det blir svårare att ta till tvångsmedel, säger hon.

Men även om det blev ett bötesstraff för den fildelande mannen så ligger det högt, och i framtida mål där det fildelats mer så kan det mycket väl bli en villkorlig eller fängelsedom.

Läs mer: Bittorrent visar framtiden för musikbranschen

– Eftersom de la sig nära taket i bötesnivån kanske det inte krävs väldigt mycket mer. Men å andra sidan blir straffvärdet lägre för varje gärning, ju fler brott det är, säger My Hedström.

Men från Riksåklagarens sida verkar man ändå lite besvikna på domen.

– Vi hade kanske hoppats på att det här var gränsen. Det tog lång tid och sen fick vi inte nåt svar, men så är det.