Likt en Jacobs stege bygger “Entire screen of one game” på upprepning in i det absurda. I spelet styr du en fyrkant som på samma gång är hela spelplanen.

Spelet skapades av programmeraren Tom Murphy i helgens omgång av spelutmaningen Ludum Dare. Temat var att bygga ett spel som fick plats på bara en skärm. Murphy, som enligt sin webbsida älskar spelet Bionic Commando, tog utmaningen på allvar.

Han skapade ett spel som inte bara består av en spelskärm utan där spelskärmen samtidigt är figuren du ska navigera genom spelet. Om det låter skruvat så är det inget mot vad spelet är när du testar det.

Läs mer: Nu gör ZX Spectrum comeback

Tom Murphy är enligt egen utsago en flitig deltagare i de återkommande spelutmaningarna Ludum Dare, men under helgens utmaning hade han ont om tid eftersom han var på väg att resa till Zurich.

Tidsbristen gjorde att han inte kunde skapa ett så polerat spel som han kanske hade önskat, men det gav honom i stället friheten att skapa ett riktigt knasigt och svårt spel. Och alla som testat till exempel Flappy bird vet att det kan vara ett framgångsrecept.

Testa spelet här.