Vi var nog många som fick gnugga ögonen en extra gång i går kväll när nyheten kom. Polisrazzia. Mot The Pirate Bay. Är det 2006 igen?

Så kom bekräftelsen. Från den som står bakom anmälan: Henrik Pontén.

Japp, definitivt 2006.

Läs mer: Grundaren sörjer inte Pirate Bay

Okej, det är lätt att bli raljant, men faktum är att det hänt rätt mycket de senaste åtta åren. Peter Sunde har helt rätt - The Pirate Bay är helt enkelt inte särskilt relevant längre.

Inte heller är fildelning den brännande fråga som den var. Visst, ett och annat topplock ryker hos de verkligt engagerade varje gång det kommer en rapport om en fällande dom, men debatten är i allt väsentligt stendöd.

En stort skäl till detta är den flora av lagliga tjänster som dykt upp, från Spotify till Netflix och HBO Nordic. Utbudet och bekvämligheten hos de kommersiella tjänsterna har gjort att allt fler hostar upp ett par hundringar i månaden istället för att tråla torrentsajter efter gratis underhållning.

Läs mer: Bekräftat: Razzia mot The Pirate Bay

Nu betyder det här inte att svenskarna slutat fildela eller på annat sätt tillskansa sig filmer och tv-serier på mer eller mindre lagliga vägar.

Inte minst på tv-området, där vi kan ha allt från initierad journalistik till hela kulturdebatter om tv-serier som inte ens visas i Sverige. Nu säger jag inte att alla som följer amerikansk tv är pirater - en vpn-koppling eller en satellitlösning är så vitt jag vet inte olaglig.

Men nog finns det en hel del svenskar som förlitar sig på fildelning för att vara först med det senaste. Inte minst via privata, exklusiva sajter som sedan länge tagit över efter The Pirate Bay. Det tycker jag inte vi ska hymla med.

Samtidigt har vi en generation kids som helt och hållet förlitar sig på streamat piratmaterial för sin fix av gratis film och tv.

Därför lär vi fortsätta se allehanda åtal och tillslag även framöver. Rättighetsalliansen och deras gelikar är fortsatt på tårna, och vi har såväl specialutbildade åklagare som en särskild sektion hos Polisen som ska ha något att göra.

Men debattera fildelning igen? Nja, det tåget har nog gått.