På frekvensen 4625 kHz har en kortvågsradiostation sänt ut samma brus i över 30 års tid. 25 signaler per minut, 24 timmar om dygnet. Plötsligt bryts det av en röst som läser upp ett meddelande på ryska. UVB-786, eller The Buzzer, är lite av ett mysterium.

Teorierna kring vem och varför oljudet, och framför allt koderna, skickas ut är många. Men enligt sajten Numbers Station är The Buzzer ett kommunikationscenter inom det västra militärdistriktet, som skickar meddelanden till liknande militära enheter och utposter. Geografiskt har stationen placerats strax norr om Sankt Petersburg.

Under 2010 ökade plötsligt antalet meddelanden. Från att det gått månader, till och med år, mellan uppläsningarna inträffade det nu med bara någon veckas mellanrum. Och under november 2014 skickade 28 separata meddelanden ut, skriv Mailonline.

Buzz signal
Dokument som hittades på den plats där stationen tidigare tros varit lokaliserad, norr om Moskva. Se hela pdf:en här. Källa: Numbers station.

Många radioamatörer och entusiaster har lockats av det olösta mysteriet.

Läs mer: Så signalspanar Sverige

En del tror att stationen används av rysk underrättelsetjänst, som ett sätt att kommunicera med spioner och andra nätverk.

Andra att det är någon form av känslig intern kommunikation, en forskningsstation eller helt enkelt bara en bluff.

Vad tror du?