Året kunde fått en bättre start för Bitstamp. I söndags utsattes sajten för ett dataintrång riktat mot deras virtuella plånböcker. 19 000 bitcoin, till ett värde av ungefär fem miljoner dollar, försvann skriver ZDNet. Handelsplatsen ligger nu tillfälligt nere.

Direkt när intrånget upptäcktes gick Bitstamp ut och varnade användare från att göra insättningar. De skriver också på sin hemsida att det bara är en liten del av deras totala tillgångar som berörts av intrånget. Majoriteten deras bitcoin förvaras offline. Företagets vd Necj Kodrič försäkrar att kundernas insättningar som gjorts innan attacken är säkra.

Än så länge har Bitstamp inte gått ut med några detaljer kring attacken. Ingen hackargrupp har tagit på sig ansvaret. Nejc Kodrič skriver på Twitter att sajten planeras öppna igen inom två dygn.

Det är inte första smällen den virtuella valutan får utstå. Japanska Mt Gox, en gång världens största bitcoin-börs, förlorade över en halv miljard dollar i en attack för knappt ett år sedan. Företaget ansökte sedermera om likvidation på grund av omfattande skulder och säkerhetsproblem.

Läs mer: Microsoft börjar acceptera bitcoin-betalningar för mjukvara

Bitstamp har sin bas i Storbritannien dit de flyttade i april förra året. Företaget grundades 2011 som ett alternativ till Mt Gox, med ett fokus på en europeiska marknaden.