Netflix finns i dag i cirka 50 länder runt om i världen. Men innehållet är inte det samma över allt. Vissa av tjänstens användare försöker komma runt de geografiska skillnaderna med hjälp av vpn-tjänster som gör det möjligt att surfa med en ip-adress från ett annat land än sitt eget. Bruket är inte tillåtet enligt Netflix avtal och företaget har under en längre tid arbetat aktivt med att blockera vissa ip-adresser som de vet kommer från vpn-tjänster.

Läs mer: 100 bästa filmerna på svenska Netflix - se vad du missat

Förra veckan rapporterades också att företaget testade nya sätt att blockera användare som surfar via vpn-tjänster. Enligt rapporterna blockerades användare av Netflixs Androidapp från att använda populära vpn-tjänster som Unotelly, Unblockus och Torguard. Nu säger Netflix produktchef Niel Hunt till Cnet att företaget inte alls ändrat sin strategi.

– Folk som använder vpn för att komma åt vår tjänst kommer att märka att det fungerar på samma sätt som tidigare, säger han.

Läs mer: Aporna som härjar bland Netflix big data

Det som användarna av Androidappen tolkat som ett sätt att stoppa vpn-tjänster handlar enligt Netflix i stället om en förbättring av appen som gör att den väljer Googles DNS för att hitta Netflix om den DNS som användaren själv ställt in tar för lång tid på sig att svara.