Tesla-vd:n Elon Musk är mannen som har fingret i väldigt många syltburkar. Häromåret föreslog han att den framtida tågrälsen mellan Los Angeles och San Fransisco i stället borde bli ett höghastighetståg i ett stort rör – med det futuristiskt klingande namnet Hyperloop.

Principen är att metallkapslar med människor i forslas genom en tub och flyttas framåt i höga hastigheter med hjälp av lufttryck. Ganska likt de rörpostsystem som finns i exempelvis riksdagen och på större möbelvaruhus, Energin kommer från solpaneler på utsidan av tunneln. Sammanfattningsvis låter det som en fåfäng framtidsvision, men i går kom besked som medför att Hyperloop kan bli verklighet inom kort.

Läs mer: Mysteriet med det ryska radiobruset

– För att så att säga hjälpa saker framåt så kommer vi skapa en Hyperloop-testbana, sa Elon Musk på Texas Transportation Forum, enligt Texas Tribune.

Elbilsentreprenören som också sysslar med rymdraketer planerar nämligen att bygga en testversion av den supersnabba tunneltransportören i Texas. Där ska både företag och studerande kunna testa sina kapslar, skriver Elon Musk på Twitter. Och inte nog med det. Han skrev också om att anordna tävlingslopp mellan olika kapselvarianter.

Provbanan kan bli runt åtta kilometer, enligt Elon Musk. Om Hyperloopen mellan San Fransisco och Los Angeles blir verklighet skulle den korta ner resan mellan städerna till 30 minuter.

Läs mer: Här är allt vi vet om Windows 10

Företaget Hyperloop Transportation Technologies har ett hundramannateam som jobbar med att utveckla tekniken för transportformen. Det är inte klart om de har med den nya testbanan att göra, men på sin Facebook-sida uttrycker de stöd för Texas-initiativet.