Lizard Squad -twitterPolisens avdelning för organiserad brottslighet i sydöstra England har samarbetat med FBI, skriver de i ett uttalande. 18-åringen misstänks vara delaktig i ddos-attackerna mot Playstation- och Xbox-nätverken i december, men också för så kallad "swatting" – falska larmsamtal.

– Brotten som kallas "swatting" inkluderar polisingripanden i USA efter falska samtal via Skype, om en större incident där SWAT-team skickades ut, säger Craig Jones, chef för cyberbrottenheten i sydöstra England.

Läs mer: "Två medlemmar i Lizard Squad gripna"

Det handlar antagligen om de bombhot som riktades mot ett flygplan där en högt uppsatt chef på Sony fanns bland passagerarna. I samband med insatsen beslagtogs flera datorer.

– Vi är fortfarande på ett tidigt stadie i utredningen och det finns fortfarande mycket kvar att göra. Vi kommer fortsätta jobba nära FBI för att identifiera de som har begått brott och hålla dem ansvariga, säger Craig Jones.

Dagens insats är det andra gripandet efter attackerna mot spelnätverken. Dagen före nyårsafton greps en misstänkt 22-åring, även han i sydöstra England. Även han misstänktes för att ha kopplingar till hackergruppen Lizard Squad.

Läs mer: Mysteriet med det ryska radiobruset

"De tog allt. Xbox One, telefoner, bärbara datorer, usb-minnen etc." skriver 22-åringen i ett mejl till nyhetssajten Daily Dot.

Lizard Squads attacker slutade i samband med att internetentreprenören Kim Dotcom erbjöd gruppen värdecheckar för tusentals dollar till hans fillagringssajt Mega.

På Twitter tog Lizard Squad också på sig attackerna som förmodas ha sänkt Telias nät i Sverige i december.