Vi har fått veta att flera investerare, bland annat Google, lagt in nästan fyra miljarder kronor i Magic Leap. Vi har hört något om “cinematisk verklighet” och projektion av ljus på ögat. I december fick vi veta att science fiction-författaren Neal Stephenson anställts som företagets “chefsfuturist”. Men mycket mer än så har inte läckt ut från det Miami-baserade företaget som på mycket kort tid vuxit fram till en värdering på två miljarder dollar.

– De (gamla termerna) är associerade med saker som inte nödvändigtvis levererade utifrån löften eller levde upp till förväntningarna, förklarar företagets grundare Rony Abovitz att de använder sig av termen “cinematic reality” i stället för "virtual reality" eller "augmented reality” i en intervju med South Florida Business Journal.

Läs mer: 10 anledningar till varför OS X kommer krossa Windows 10

Det fåtal som har fått se något av den teknik som företaget jobbar på har varit tystlåtna – men verkat mycket imponerade. Därför var det säkert många som ivrigt bläddrade bland pappren när Magic Leaps första amerikanska patentansökningar bev offentliga förra veckan. Och vad de visar upp är kort sagt mycket fantasikittlande.

Till saken hör att den här sortens patentansökningar ofta skjuter brett, för att helgardera. Allt som syns i de 180 sidorna kommer inte nödvändigtvis bli verklighet. Men de visioner som Magic Leap nu delat med sig av är väl värda att visa upp.

I grund och botten verkar det handla om ett par rätt fula glasögon som kan läsa av dina ögon, dina handrörelser och världen omkring dig. På det projiceras bilder som tillsammans ger en förstärkt verklighet. I patentet finns flera idéer för hur det hela ska styras, och exempel på olika fingerrörelser samsas med varianter på små joystickliknande styrprylar som sköts med ena handen.

Och någonstans här börjar det bli spännande, eller bara konstigt. För Magic Leap har också tankar om allt från virtuella armband, där appar som Facebook och Twitter, hänger som små smycken till spel som går ut på att hacka gurka. Andra trevliga förslag är mäthjälp när man bygger bokhyllor eller varför inte möjligheten att bygga en virtuell kontorsmiljö hemma i sovrummet?

Och lika fantasieggande fortsätter det. Tv-tittande genom Magic Leap beskrivs rätt ingående genom en lång rad bilder där en skön kille sitter hemma i soffan och kollar på amerikansk fotboll. Möjligheterna att zooma in, få mer information, se andra vinklar och liknande verkar oändliga genom svepande armrörelser, men en sak hänger kvar i bild efter bild: reklam för en sportsko.

Läs mer: Dagens Dilbert

Inredning verkar också bli något helt nytt i Magic Leaps värld. Dels verkar det bli enkelt att fylla en vägg med en virtuell fondtapet med lite fina träd, dels kommer det gå att hänga virtuella posters på andra väggar, märkligt exemplifierat med Bond-filmen Quantum of Solace.

Så långt sköna killen hemma i soffan. "Men kvinnorna och barnen, var är de?" kanske ni tänker.

De tar hand om hushållet.

Läs mer: Vi testar Moggles - svenska vr-glasögon för byxfickan

I butiken möts man av inköpslistan mitt framför ögonen och små skyltar dyker upp där just din tilltänkta vara gömmer sig i grönsaksdisken. I ritningarna håller sig reklamen på en rätt försiktig nivå, inte som de påträngande dystopiska varianterna i exempelvis Minority Report, men det går onekligen att se Magic Leaps potential för rätt störiga inslag i vardagslivet.

Barnen däremot verkar ha det kul. När mamma(!) är och handlar och männen sitter hemma i soffan(!) kan de leka en lek i butiken där de letar efter ett synnerligen läskigt monster som plötsligt kastar sig ut från müslihyllan. Under tiden kan mamma lära sig laga fänkål av en virtuell italienare som heter Mario Batali.

Ett viktigt forskningsområde för all modern teknik är sjukvården, kort sagt. Även här kommer Magic Leap medföra stora förändringar, enligt patentansökan. Läkarna kan visa patienten modeller av hjärtat som ska opereras innan hon i ett ögonblick snabbt växlar vy till en avkopplande tropisk strand.

Ett lite mindre omtalat område för it-företag är gräsklippning. Men även det kommer gå som en barnlek i Magic Leap-framtiden, genom ett spel där man jagar sorkar med sin stora åkgräsklippare.

Kort sagt: Magic Leap verkar utlova ett helt nytt sätt att uppfatta och interagera med vår omvärld som mest liknar något från den dystopiska brittiska dramaserien Black Mirror. Vad det till slut kommer bli av det står fortfarande skrivet i stjärnorna, men det är kanske ingen slump att Google tonade ner sitt Glass-projekt i samband med att patentet för Magic Leap-glasögonen lämnades in.