I en prejudicerande dom förra året slog EU-domstolen fast att en spansk man hade rätt att få vissa uppgifter avlänkade från sökmotorn Googles resultat. Sedan dess har företaget tagit emot 200 000 förfrågningar som rör betydligt fler länkar, uppger Reuters.

Men Google sträcker sig inte särskilt långt för att tillfredsställa dem som får sina ansökningar godkända. Superföretaget från Mountain View nöjer sig med att rensa sökträffar från sina europeiska sajter, som exempelvis google.se och google.de.

Läs mer: Så många länkar har Google plockat bort

– Vi har haft ett grundläggande tillvägagångssätt, vi följde det och i den här frågan har vi gjort borttaganden i Europa, men inte mer, säger David Drummond, Googles chefsjurist, enligt Reuters.

Men andra vill ha betydligt mer än så. Article 29 Working Party är en sammanslutning av europeiska dataskyddsmyndigheter. De vill att sökresultaten försvinner från alla Googles sajter, eftersom det är så enkelt att byta från den nationella varianten till en annan.

Under hösten har EU försökt hjälpa Google att förstå vad EU-domstolens beslut innebär. En grupp, som bland annat innehåller en före detta tysk justitieminister och Wikipedia-grundaren Jimmy Wales, förväntas publicera en rapport om balansen mellan fri information och rätten till privatliv i slutet på januari.

Läs mer: Åklagare: Kriminalisera otillåtna program på jobbdatorn

Nu ska Google se över hur de har implementerat EU-reglerna om rätten att bli glömd. Men företagets chefsjurist verkar inte lämna någon större öppning för förändring.

– Det är vår grundade åsikt att det krävs något sätt att begränsa konceptet, för det är ett europeiskt sådant, säger David Drummond, enligt Reuters.

Läs mer: Modern teknik flyttar in i Ikeas möbler