ARTIKELN UPPDATERAD 13.05 De sista minuterna av budgivningen på sd.se blev svettiga. Auktionen hade varit stillastående i fyra dagar, men under onsdagen steg buden snabbt från drygt 140 000 kronor till halvmiljonen jämnt.

Läs mer: Domänkupp mot SD kan bli pengar i sjön

För under förmiddagen gjorde användaren “sverigedemokraterna” entré och trissade upp buden rejält. Och med bara fem minuter kvar dök ännu en ny budgivare upp, vilket fick “sverigedemokraterna” att ta i med hårdhandskarna. De började höja med sjumilakliv om femtio- och hundratusen kronor och landade med fyra minuter kvar på 500 000 kronor.

Då bjöd användaren “ben_dover” 500 100 kronor, ett bud som snabbt togs bort av Tradera vilket gjorde “sverigedemokraterna” till vinnare.

Men Emil Schwartz, säkerhetschef på Tradera, säger att slutpriset kommer bli betydligt lägre än vad det står på deras sajt.

– De sista minuterna kom det in en budgivare som vi bedömde som oseriös. Det vi var tvungna att göra var att ta bort budet.

Läs mer: Åklagaren: Därför kriminellt att smyginstallera program

Tradera gjorde alltså bedömningen att personen bakom användarnamnet "ben_dover" försökte sabotera och trissa upp priset, därför blir det vinnande budet inte mer än 200 101 kronor.

– Det här kommer justeras på sajten under den närmaste timmen, så det kommer se korrekt ut, säger Emil Schwartz till IDG.se vid 13-tiden.

Henrik Vinge, pressekreterare hos Sverigedemokraterna, bekräftar att det är partiet som har tagit hem domänstriden.

Vad säger du om det höga priset?

– Ja, det är väl en populär domän.

Den antirasistiska sajten “Inte rasist men” har drivit en kampanj tillsammans med utvecklaren Fredrik Davidsson för att själva ta hem det eftertraktade domännamnet. Deras insamling slutade på drygt 120 000 kronor, vilket var långt från tillräckligt för att vinna den hårda budstriden.

Läs mer: 10 anledningar till varför OS X kommer krossa Windows 10