Google levererar inte samma resultat som väntat. Senaste kvartalet steg visserligen omsättningen med 17 procent till 14,5 miljarder dollar. Men det var sämre än de 14,7 miljarder som företaget förväntades dra in. Ett problem för Google under perioden har varit att dollarkursen stärkts vilket bland annat gjort att företaget tjänat mindre än beräknat i till exempel Japan.

Men företagets intäkter är också satta under press när vi som använder företagets söktjänst allt mer gör det i mobilen. Det är nämligen svårare för företaget att tjäna annonspengar på mobila annonser än på annonser i en klassisk pc.

Googles vilda projekt med Google Glass och självkörande bilar fortsätter också att kosta mycket pengar utan att ge pengar tillbaka. Företagets finanschef Patrick Pichette kallade, enligt sajten Recode, Google Glass för ett misslyckande.

Under kvartalet steg kostnaderna också för företagets forskning och utveckling med 45 procent jämfört med året innan. Företaget har under perioden bland annat anställt cirka 5 000 personer och investerat i fler datacenter och nya kontorsbyggnader, skriver Wall Street Journal.

Läs mer: Google: Självkörande bilar på marknaden 2020

Att företaget nu har gjort sig av med sin mobiltilverkning genom att sälja Motorola till Lenovo påverkar dock resultatet positivt.

Trots problemen att leverera som väntat så steg Googles aktie med ett par procent efter rapporten. Men totalt sett över året har den presterat betydligt sämre än genomsnittet för teknikaktier.