Minns ni stressen när man spelade in filmer från tv, för att slippa reklamen. Det var tider det. Borta är de dåliga vhs-inspelningarna. Kvar är behovet, eller intresset, att när man så önskar titta på film. Det visar inte minst senaste rapporten från mätföretaget MMS.

Tillströmningen av nya användare till filmtjänsterna ökade under sista kvartalet 2014. De två största, Netflix och Viaplay ökade med 45 procent jämfört med samma period året innan. 2,5 miljoner har nu tillgång till någon form av abonnemang för video on demand.

Störst av dem alla är Netflix. 1,5 miljoner människor har tillgång till tjänsten, enligt MMS. De som tittar dagligen uppgår till ungefär 465 000 personer. So far inga direkta överraskningar. Det linjära tv-tittande minskar och fler vänder sig till streaming och on demand-tjänster. Däremot verkar tillväxten slå av på takten.

Läs mer: Filmtjänsten som ska knäcka Swefilmer och Popcorn Time

– Slår man ut det kvartalsvis ser vi att det avtar lite. Men så är det med alla nya produkter, nu är det väl en fråga om när "the late majority" kommer, säger Martin Hehrne, onlinechef på MMS.

Det är en rätt rejäl skillnad på hur många som har tillgång till tjänsterna och hur många som tittar dagligen.

– Åtta procent av de vi frågat tittar dagligen. Men det är en högre andel som tittar någon gång i veckan. Bara för att du har en sak behöver det inte betyda att du använder den.

Gapet mellan de största tjänsterna och de mindre är stort. C More Play har bara en tiondel av Netflix användare. Men även här håller det på att förändras.

Läs mer: Popcorn Time skrämmer slag på Netflix

­– De mindre tjänsterna ökar jämfört med förra året. C More Play har fördubblat sin dagliga räckvidd. TV4 play och HBO Nordic har mer än trefaldigat räckvidden under ett genomsnittligt dygn. Men det går från redan låga siffror.

I undersökningen ingick 2077 personer i åldrarna 9-99 år. Personerna ringdes upp och fick svara på frågor om de har tillgång till någon form av tjänst och hur de använder den.

Film i från nätet, film på tv, film på bio. Fördelar och nackdelar. Med VR-tekniken nosande i nacken kanske vi inte behöver biografer längre. Föreställ er den fredagen hos en barnfamilj.