De nya siffrorna kommer från Frankrike, där en skivbolagsorganisation med medlemmar som Universal, Sony och Warner har undersökt var pengarna från strömmande musiktjänster tar vägen. Studien är framtagen tillsammans med konsultfirman Ernst & Young och kastar ljus på vad som händer med de 99 kronor som Spotifys prenumeranter betalar varje månad.

Av de totala inkomsterna från Spotify och deras streamingkonkurrenter tar skivbolagen hand om nästan hälften. De som faktiskt framför musiken får nöja sig med betydligt mindre, inte ens sju procent av kakan.

Läs mer: Filmtjänsten som ska knäcka Swefilmer och Popcorn Time

Men det blir ännu värre om man drar bort skatt och streamingbolagens andel.

Givet att siffrorna i rapporten stämmer så får skivbolagen tre fjärdedelar av den totala ersättningen till musiker och upphovsrättsinnehavare. Musikerna – som får sina pengar av skivbolagen i stället för direkt från Spotify – får nöja sig med elva procent.

Läs mer: Nu betalar 15 miljoner för Spotify

Taylor Swift, som drog tillbaka sin musik från Spotify i vredesmod, hade kanske gjort bättre i att omförhandla avtalet med sitt skivbolag. De håvar nämligen hem storkovan av de pengar som blir till när du lyssnar på musik online.