Det är nu tre veckor sedan Elon Musks rymdföretag SpaceX försökte landa med en raket. Då gick det så här:

Men skam den som ger sig! I natt är det dags för ett nytt försök.

I söndags skulle det högtflygande företaget få iväg ännu en raket. SpaceX Falcon9-raket skulle lyfta Deep Space Climate Observatory, en amerikansk satellit som ska snurra runt solen och varna för partiklar och magnetfält från himlakroppen – mer kända som solvindar. Men bara två minuter innan start avbröts det hela på grund av problem med ett radarsystem.
Satelliten ska varna för solvindar.
Bild: The National Environmental Satellite, Data, and Information Service

Ett nytt försök gjordes på måndagen, men även det gick i putten på grund av dåligt väder. Det gör att SpaceX får hantera dubbla raketresor i natt, uppger Reuters.

Först ska en rymdresenär vända åter till jorden, en Dragon-lastkapsel som skickades upp till Internationella rymdstationen (ISS) i januari. Om allt går vägen lämnar den ISS klockan 20.09 svensk tid och landar med fallskärm i Stilla havet vid kvart i ett svensk tid.

Samtidigt – i Florida – kommer ett andra SpaceX-team förbereda den uppskjutna Falcon-uppskjutningen medan Dragon-kapseln faller mot jorden. Men jonglerandet är inte över där. Långt därifrån.

För om uppskjutningen går vägen så är tanken att Falcon9-raketen ska landa på en stor drönarponton som heter "Just Follow the Instructions". Den flytande rymdbasen guppar runt 60 mil utanför Florida. Det är för övrigt där som Vine-videon här ovan utspelade sig, när en rymdraket gjorde en misslyckad landning den tionde januari.

Men snart är det slut med drönarpontoner, för under tisdagen avslöjade tv-kanalen CNBC att SpaceX träffat ett femårigt avtal med amerikanska luftvapnet. De ska få uppföra en landningsplatta för rymdraketer i Cape Canaveral. Avtalet löper över fem år.

Utöver raketskjuts så jobbar Elon Musk bland annat med att fixa internet från rymden, i konkurrens med Richard Branson.