Enligt Torrentfreak så hade den nederländska befolkningen på 17 miljoner laddat hem Popcorn Time hela 1,3 miljoner gånger i september förra året. Inte så konstigt då att landets antipiratgrupp riktade in sig på att stänga ner appen.

Popcorntime - skrärmdump

Popcorn Time skapades ursprungligen av en grupp utvecklare från Argentina, och drog snabbt till sig intresse från både användare och rättighetsinnehavare. I mars 2014 stängdes tjänsten ned efter krav från filmorganisationen MPAA.

Men eftersom Popcorn Times källkod lagts ut skapade två olika grupper nya grenar av programmet. Popcorntime.io och Time4popcorn, där den sistnämnda sedan i oktober finns på den svenska domänen popcorn-time.se. Det finns dock inget som tyder på att det är svenska utvecklare som driver tjänsten.

BREIN, som antipiratgruppen heter, konstaterar att Popcorn Time konkurrerar med lagliga tjänster som Netflix och att den holländska filmindustrin förlorar 78 miljoner euro varje år på grund av illegal fildelning.

Följdaktligen har de stängt ner ett flertal holländska sajter kopplade till Popcorn Time och krävt innehavarna på ersättning. En varningstext möter i stället besökarna, med tips om var man kan hitta lagligt material online.

Läs mer: Filmtjänsten som ska knäcka Swefilmer och Popcorn Time

Och BREIN verkar också vara inriktade på andra länders sajter, varav popcorn-time.se kan vara en.

"För Popcorn-time-sajter som döljer sig i andra länder (...) samarbetar BREIN med liknande nationella och internationella organisationer", skriver de på sin sajt.

Sajtnedstängningarna i Nederländerna kommer bara några veckor efter att Netflix pekade ut Popcorn Time som en konkurrent i samma andetag som HBO, Hulu och Amazon Prime i ett brev till aktieägarna som publicerades i januari.

IDG.se har sökt Rättighetsalliansen i Sverige för en kommentar.