Signal

Moxie Marlinspike och hans Open Whisper Systems utvecklar säkra kommunikationslösningar med öppen källkod och har fått mycket uppmärksamhet för chattappen Textsecure som blivit en framgång på Android-plattformen. Tekniken har även sålts in till Whatsapp som sedan en tid tillbaka krypterar alla meddelanden.

Nu har Open Whisper Systems satsning på Iphone tagit ett nytt steg. Sedan tidigare har det gått att ringa krypterat med appen Signal och nu får appen också stöd för krypterad chatt. Det är samma teknik som i Textsecure på Android vilket innebär att Textsecure- och Signal-användare nu kan chatta säkert med varandra.

Open Whisper Systems började sin bana på Android, med Textsecure för chatt och appen Redphone för krypterade samtal. Men det är Signal som ses som framtidsprodukten så planen är att så småningom slå ihop Textsecure och Redphone till Signal för Android.

Läs mer: Nu vill Silent Circle skydda din integritet på jobbet

Både Textsecure och Signal har fått goda omdömen för sin användarvänlighet och hyllas dessutom närmast unisont av säkerhetsexperter, så den som vill kommunicera säkrare med sin mobil gör bäst i att testa Moxie Marlinspikes appar.