Det är uppgifter till nyhetssajten Bloomberg Business som gör gällande att den kinesiska e-handelsjätten Alibaba planerar att investera 200 miljoner dollar i den populära meddelandetjänsten Snapchat där användarna kan skicka bilder till varandra som försvinner efter en viss tid. Investeringen skulle ge Snapchat en värdering 15 miljarder dollar. Det sätter företaget på plats tre över värdlens högst värderade startup-företag just nu enligt Bloomberg efter droskbokningstjänsten Uber och kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi.

Läs mer: Alibaba internationaliserar e-handelsplattform
Jack Ma
Alibabas grundare Jack Ma.
Alibaba har även tidigare figurerat i diskussionerna kring Snapchat som så sent som förra månaden var i diskussioner kring en investeringsrunda på 500 miljoner dollar. Enligt uppgifter till Bloomberg är investeringen från Alibaba inte medräknad i de pengarna.

Läs mer: Svenskarna handlar oftare från Kina än Tyskland

Snapchat startades 2011 av Evan Spiegel medan han fortfarande bodde i sitt studentrum på Stanford och han fick mycket uppmärksamhet för två år sedan när han tackade nej till tre miljarder dollar från Facebook för företaget.
De höga värderingarna för Snapchat hänger enligt Bloomberg samman med en kraftig ökning av riskvilligt kapital i USA. Under förra året investerade riskkapitalister 48,3 miljarder dollar i amerikanska bolag enligt den amerikanska riskkapitalföreningen.

Alibabas aktie introducerades på börsen i New York i höstas och företaget har en uttalad strategi att investera i bolag utanför Kina.