1. Talking Chatter Smartphone

Grant Gibson har tagit den klassiska Fisher Price-telefonen till framtiden genom att bygga in en Raspberry Pi i den. Resultatet är en leksakstelefon som bland annat kan ge väderleksrapporter och läsa Twitterflöden.

Läs mer: En miljon skolbarn får egen Raspberry Pi-liknande pyttedator


2. Raspberry Pi Microwave

Nathan Broadbent har hottat upp sin mikrovågsugn med röststyrning, nya ljud, avläsning av tillagningstid via streckkod, styrning via webben och automatiskt uppdaterad klocka. Just ja, den twittrar visst också.


3. Portaberry Pi

En Raspberry Pi med spelemulator i en 3d-utskriven handkontroll = win!


4. PiPhone

David Hunt visar hur man kan använda en Raspberry Pi för att bygga en egen smartphone. Inte den vackraste mobil vi sett, men den funkar.

Läs mer: Vinnova planerar miljonregn över Raspberry Pi-pysslare


5. Rasberry Pirate Radio

Yarr! Det här enkla hacket gör din Raspberry Pi till en piratsändare för FM-radio. Makezine har instruktionerna. Observera dock att en sådan här konstruktion med största sannolikhet är olaglig att bygga och använda i Sverige.


6. Magic Mirror

Magic Mirror
Michael Teeuw visar hur man använder en Raspberry Pi för att skapa en interaktiv magisk spegel. Hög svårighetsgrad, men slutresultatet är grymt coolt.


7. Dramble - ett datorkluster

Kluster
Jeff Geerling sätter Raspberry Pi på prov genom att koppla ihop sex av dem till ett datorkluster. Perfekt projekt för den lilla nätverksteknikern.


8. Självkörande drönare

Quadcopter
Andy Baker har byggt en egen drönare som styr av sig själv med hjälp av Raspberry Pi. Bara att programmera in flygrutten och köra.


CITE Conference kommer till Stockholm 21-22 april!

Här samlas alla typer av IT-beslutsfattare för att prata om digitaliseringen som driver framtidens affärer.

Fokus ligger på mobilitet, säkerhet, molnet och big data.

http://cite.event.idg.se