Xiaomi skor

Förra året blev Xiaomi världens högst värderade startupbolag inom teknik. Företaget värderades då, i december, till 46 miljarder dollar. Nu slår de ihop sina påsar med sportskotillverkaren Li-Ning. Mobiltillverkarens träningsappar kommer att användas i två modeller av deras löparskor, skriver IDG News.

Under det senaste året har skotillverkaren arbetat tillsammans med Huami Technology för att ha ta fram ett chip som sätts in i skon. Chipet samlar sedan in all tänkbar information om löparens träning och analyserar insatsen. Allt synkas så klart i en smartphone, en Android i detta fall.

Läs mer: Så ska en och en halv miljard Windowsanvändare rädda Microsofts mobilsatsning

Samarbetet och Xiaomis ambition att utveckla tekniken och hur företaget fortsätter växa är ett tecken på dess betydelse på den inhemska marknaden. I dag är de Kinas största försäljare av smarta telefoner. Ser man på vilka företag de investerat i är det också tydligt att de inte nöjer sig med att bara sälja telefoner. Luftrenare och aktivitetsarmband är bara två exempel, skorna det tredje.

Än så länge är det den kinesiska marknaden som gäller. Men långtgående planer på att nå till andra sidan Stilla havet finns. Bland annat ska de under året öppna en amerikansk webbutik som säljer telefontillbehör.

Läs mer: Här är hemligheten bakom världens hetaste mobiltillverkare - Xiaomi

Precis som deras tidigare produkter kommer de smarta löparskorna säljas betydligt billigare än konkurrenternas. 


CITE Conference kommer till Stockholm 21-22 april!

Här samlas alla typer av IT-beslutsfattare för att prata om digitaliseringen som driver framtidens affärer.

Fokus ligger på mobilitet, säkerhet, molnet och big data.

http://cite.event.idg.se