Facebooks utvecklarkonferens F8 pågår för fullt, och en av de större nyheter som presenterades under natten är möjligheten att bädda in Facebook-videor var som helst på nätet.

Mark Zuckerbergs företag har satsat hårt på rörligt material ett tag, något som alla som sköter om sidor på sajten säkert har märkt genom att videos når många fler av följarna än de flesta andra former av statusuppdateringar.

Och i sin keynote på F8-konferensen sa Mark Zuckerberg att han tror att video är det som folk kommer ladda upp mest till Facebook om fem år.

Men hittills har filmerna suttit fast i Facebooks gränssnitt, vilket kan ses som lite märkligt i dessa tider när de flesta andra kämpar med att göra sitt material så delbart och så gångbart i olika miljöer som möjligt.

Utöver att det kan ge fler tittningar för populära videos så hoppas Facebook antagligen på att det ska bli mer attraktivt att dela sitt rörliga material hos dem, utan att förlora de spridningsmöjligheter som exempelvis Youtube och Vimeo har erbjudit.

Och så här ser nyheten ut, presenterad genom det föredrag som berättade om nyheten på konferensen:

What's New with Facebook Video

Posted by Facebook Developers on Wednesday, March 25, 2015