Star Wars

Fans och fantaster världen kommer att jubla. Ytterligare en utgåva av sagan om Luke, Leia och Darth Vader finns nu att tillgå. På fredag finns Star Wars-filmerna att köpa på Itunes, Google play, Playstation store och Xbox video. Borta är dagarna när gamla dvd-skivor och vhs-kassetter behövdes för att drömma sig bort i Stjärnornas krig, skriver filmsajten Collider.

Läs mer: R2-D2 förälskar sig i en brevlåda i supergullig film om robotkärlek

De som väntar sig George Lucas originalklippning blir tyvärr besvikna. Tittarna verkar få nöja sig med versionerna som sedan tidigare finns på bluray. Men kanske väger det nya bonusmaterialet upp.

Man kan ju undra hur mycket extramaterial det kan göras om en och samma film. Har inte allt som kan sägas om vinklar, bloopers, tekniken, musiken, karaktärerna, rymdskeppen och vapnen redan sagts? Icke!

Med de digitala utgåvorna följer intervjuer och samtal mellan människor som på olika sätta bidragit till filmerna. I Mörkrets hämnd kan man till exempel titta på samtal som går under rubriken ”The Star Wars that almost was”.

Läs mer: Viktig undersökning: 23 procent av svenskarna kan inte få nog av ljussablar

Den som väntar på något gott väntar alltid alldeles, alldeles för länge. 18 december och premiären på Star Wars: The Force Awakens är fortfarande 254 dagar bort. Kanske kan detta vara en tröst i de värsta stunderna.