Det hela är mycket enkelt. Det finns en räknare som går från 60 ner till noll, en sekund för varje tal. Det finns en knapp som startar om räkneverket, tillbaka till 60. Det går bara att trycka en enda gång.

Knappen

Sen är det inget mer. Trots det har tusentals reddit-användare blivit som tokiga. Knappen har fått en egen subreddit r/thebutton och runt 750 000 personer har redan tryckt.

Missa inte: Experterna har talat: Här är de bästa gif:arna från förra året

Diskussionerna går heta om var, hur och när knappen bäst ska tryckas. Vissa försöker förmå andra att trycka för att förslösa deras enda chans, några har till och med skrivit Chrome-tillägg som lurar andra att trycka. Och det finns en enkel anledning till det.

För beroende på när i den minutlånga cykeln du trycker på knappen så får du en liten färgklick, kallas för “flair” på Reddit, bredvid ditt användarnamn i diskussionsgruppen på Reddit. Och den lilla skrytpunkten verkar vara en stark drivkraft för många människor.

Statistik

Ingen vet vad som händer när räknaren når noll – för det har helt enkelt inte hänt än. För varje minut som börjar ticka finns minst en person som bara måste trycka på knappen. I skrivande stund på onsdagseftermiddagen finns nästan 2 500 personer inne i subredditen.

Missa inte: Reddit rensar ut hämndporren i ovanlig regelskärpning

Än så länge är det synnerligen ovanligt att ha lägre nummer – och det verkar som att ingen har lyckats trycka på knappen när räknaren står på mindre än 21 sekunder.

Här kan du följa knapptryckningarna i realtid och här finns massor av statistik om knapptryckandet. Det är mer spännande än vad det verkar!

Realtid