Det finns en stor frustration i att inte hitta sin telefon. Och trots att många av oss tittar på den flera dussintals gånger om dagen så har den en tendens att plötsligt vara någonstans – och det går omöjligt att komma ihåg var.

Nu finns en enkel lösning.

Hitta luren.

"Vi har alla varit där – du har letat under bilsätet, slängt runt soffkuddarna och kan fortfarande inte hitta din telefon. Om du vet var din dator är kan du nu be Google hitta din Android-telefon från ditt skrivbord", skriver företaget i ett inlägg på Google+.

Det hela är enkelt. Skriv in "Find my phone" i Googles sök så letar företaget upp din telefon. Om den är i närheten kan du få den att ringa, annars syns positionen på en karta – om det är så att du har lämnat någonstans utanför huset.

Google använder sin Android Device Manager för den nya funktionen, och du behöver vara inloggad med rätt google-konto i webbläsaren.

Möjligheten att spåra sin telefon är givetvis inget nytt, men den som tappar bort luren dagligdags kan säkert glädja sig åt enkelheten i att nyttja den dominerande sökmotorn för ännu ett ändamål.

– Jag tippar att någon smart person kommer på något som man kan fästa vid andra föremål för att kunna hitta dem på samma sätt, säger Dan Olds, analytiker på Gabriel Consulting Group, till IDG.