Bitcoin
I februari förra året kraschade Mt. Gox som tidigare var en av världens ledande börser för att köpa och sälja den digitala valutan bitcoin. Börsen sattes i konkurs efter att en stor del av de bitcoin som funnits lagrade där stulits.

Läs mer: Skatteverket får rätt att se bitcoin-transaktioner

Enligt websajten Techcrunch försvann minst 850 000 bitcoin från Mt Gox och det Tokyobaserade företaget begärde sig själva i konkurs i februari förra året.

Nu meddelar konkursförvaltarna att den som blivit av med bitcoin i kraschen kan ställa sig i kö för att få tillbaka åtminstone delar av det som försvunnit. För att kunna ställa sina krav ska användaren logga in på claims.mtgox.com, och återföringen av bitcoin ska ske via den koreanska bitcoinbörsen Kraken så alla som vill ha pengar tillbaka måste skaffa ett konto hos Kraken.

Läs mer: Turbulent kring bitcoin: ”Vi är inte bankrutt”

Enligt Techcrunch ska de som ställer krav ersättas enligt en bitcoinkurs på 483 dollar plus ränta. Det är en bra bit över de 235 dollar som bitcoin handlas för i dag men Mt Gox räknar också bara med att kunna betala tillbaka delar av vad företaget är skyldigt.