Jag har en kompis som har gått genom hela sin Facebook-historia, varenda post sedan hon registrerade sitt konto, och rensat och ansat. För när som helst kan ju någon hitta dina gamla, pinsamma inlägg. Själv vet jag att det finns en del smådeppiga låtcitat från 2008-snåret som det vore väldigt skönt att inte behöva stå för.

You are what you Tweet, skriver Twitter redan i första paragrafen i sitt användaravtal. Men nu kan man slippa vara det, utan i stället bli det man vill verka vara, så att säga.

Missa inte: Facebook justerar nyhetsflödet ... igen

För appen Clear kopplar sig till dina Facebook-, Instagram- och Twitter-konton, analyserar alla inläggen och flaggar det som kan vara opassande genom algoritmer och med hjälp av IBM:s superdator Watson, skriver Mashable.

Twitter Clear

Bakom appen ligger Ethan Czahor, och han vet precis vad som kan hända när jobbiga tweets dyker upp igen. Tidigare i år fick han ett fint jobb hos den amerikanske politikern Jeb Bush, men fisk lämna det mindre än två dagar senare då tråkiga tweets där kvinnor kallades “slynor” och homofobiska uttalanden kom i dagen.

Missa inte: Här är Twitters planer för Sverige

Än så länge söker appen efter nyckelord, som svordomar och liknande, men letar även efter generaliserande uttalanden om grupper, som exempelvis kvinnor och homosexuella i Czahors fall.

Givetvis är det engelska som gäller, så dina pinsamma eller kränkande inlägg på svenska får stå kvar ett tag till – om du inte använder sajternas egna sökmotorer. För de flesta av oss har nog ett par skelett i online-garderoben.