Gottfrid Svartholm Warg
I oktober förra året föll domen mot Gottfrid Svartholm Warg i byretten (motsvarande tingsrätten i Sverige) till tre och ett halvt års fängelse och utvisning från Danmark för dataintrång hos it-bolaget CSC.

Svartholm Warg nekar till att han själv varit inblandad i dataintrången men säger att hans dator kan ha fjärrstyrts och på det sättet använts för att begå brotten.

CSC hanterar flera viktiga register åt danska staten, som till exempel registret över danska personnummer, körkortsregistret, passregistret och brottsregistret och intrången har fått stor uppmärksamhet.

Missa inte: Hollywood planerar blockeringsmål mot Teliasonera

Intrången har stora likheter med intrången mot svenska Logica (numera CGI) som Gottfrid Svartholm Warg fälldes för 2013 och det var också svenska polisen som tipsade den danska om intrången mot CSC.

I går inleddes så rättegången i Östra Landsrätten (motsvarande hovrätten i Sverige) i Köpenhamn, rapporterar danska medier. Gottfrid Svartholm Warg hävdar fortfarande att han är oskyldig till de brott han anklagas för och vill bli frikänd.

Missa inte: Pirate Bay-grundare nekas göra utskrifter i fängelset

Rättegången väntas pågå under 13 dagar. Den 21-årige dansk som dömdes till sex månaders fängelse för sitt deltagande i intrånget valde att inte överklaga.

Missa inte: Peter Sundes kryptochatt Hemlis kastar in handduken