Tänk dig att din telefon laddas så länge du sitter på ett fik, eller varför inte en speciell bänk på stan där du kan sätta dig ett tag och ladda luren utan att behöva ta fram den ur fickan?
Ubeam skärmdump
Illustration från ubeam.com
Det skulle kunna bli verklighet inom kort, för enligt källor till Techcrunch så trängs investerarna nu kring företaget Ubeam, som ska ha kommit på en lösning för hur energi kan flyttas trådlöst över flera meter.

Läs mer: Vi testar Ikeas trådlösa laddning

Ubeams teknik omvandlar elektricitet till ultraljudvågor och skickar dem till en mottagare kopplad till den enhet som ska laddas. Det skulle kunna vara en telefon med ett speciellt skal. Enligt företaget själva så ska det gå ungefär lika fort som att ladda telefonen i ett eluttag.

Det fina i kråksången är att det ska fungera över avstånd upp till ungefär 4,5 meter och även om enheten som laddas är i rörelse.

Läs mer: Nu släpper Elon Musk och Tesla batteriet som kan göra dig oberoende av elnätet

Och de allra största företagen, från Apple och Samsung till Starbucks och Virgin Airlines, slåss nu om att få exklusiv tillgång till den nya tekniken, som har gått från fantasi via krångligt till vad som ser ut att bli framtiden för elektricitet på bara några år, skriver Techcrunch.